مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این بار علیه رهبر سابق کشور خود سخن گفت و او را عامل «ننگ 1967» اعراب نامید.
به گزارش شبکه خبری «دریم»، محمد البرادعی که تصمیم به نامزدی در انتخابات دوره آینده ریاست جمهوری مصر را دارد، گفت: جمال عبدالناصر، کشور را به سوی جنگ هدایت کرد، بدون آنکه آمادگی برای آن داشته و از جهان پیرامون خود درک درستی داشته باشد؛ ضمن آنکه نتوانست فساد اداری و فساد هیأت حاکمه را تشخیص دهد و نتیجه این سوء تدبیر، مشکلات سیاسی و اقتصادی جامعه ماست که هم اکنون نیز از آن رنج میبریم.
وی افزود: ما این مشکلات را درک میکنیم و بر این باوریم که میتوان برنامههای کاربردی برای حل آنها و بازگرداندن کشور در راه رشد و پیشرفت را ارایه دهیم.
البرادعی، اتحادیه اروپا را نمونه خوب وحدت خواند و افزود: باید همانند 27 کشور اروپایی رفتار کنیم؛ این کشورها با اتحاد خود توانستند قدرت چشمگیری در سطح جهان پیدا کنند و در معادلات جهانی تأثیرگذار باشند.
مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با انتقاد از رهبران کشورهای عربی، ایران را از سخنان خود بی بهره نگذاشت و افزود: کشورهای عربی در مسائل جهانی، تنها تماشاگر هستند و من به یاد ندارم که یکی از رهبران عربی از عراق، دارفور یا لبنان بازدید کند و طرحی ارایه دهد و این در حالی است که ایران از این فرصت استفاده کرده و در منطقه عربی نقش فعالی دارد.
او ادامه داد: کشورهای عربی از آنچه پیرامون آنها میگذرد، غافل هستند، اما میبینیم ایران همواره با کشورهایی که مشکل دارد، در حال گفتوگوست، ولی هیچ یک از ما حاضر به گفتوگو با ایران نیستیم، حتی کره شمالی و کره جنوبی که دشمنان دیرینه یکدیگرند، در حال گفتگو هستند، اما ما؟
ایالات متحده آمریکا نیز از سخنان محمد البرادعی در امان نماند. او در بخش دیگری از سخنانش گفت: آمریکا، عراق را به داشتن سلاحهای کشتار جمعی متهم کرد، بدون آنکه ادلهای برای این ادعا داشته باشد. همچنین به عراق حمله و رئیس این کشور را برکنار کرد و اکنون عراق تاوان سوءفهم آمریکاییها از عراق را با دادن نزدیک به یک میلیون شهید پس میدهد.
با نگاهی به مواضع اخیر البرادعی، به نظر میرسد او تأکید فراوانی بر نقش آفرینی اعراب در معادلات بینالمللی دارد و به نظر میرسد، با روی کار آمدن وی، باید منتظر مواضع متفاوتی از وی نسبت به آنچه در جایگاه مدیرکلی آژانس قرار داد باشیم؛ مواضعی که تلاش خواهد کرد، مصر را بار دیگر رهبر جهان عرب کرده و از سوی دیگر به تعاملی چالشی با غرب تمایل داشته باشد