به گزارش رجانیوز، روزن گفت: دیروز رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا با نیروهای امریکایی در شمال عراق دیدار و تاکید کرد در صورتی که ایران مسیر فعلی خود را تا پایان سال تغییر ندهد، دور پنجم تحریم ها در راه خواهد بود. روزن گفت اظهارات وی دو ماه پس از آنچه گشایشی در مساله اتمی ایران به نظر می رسید، مطرح شده است. در ان زمان به نظر می رسید ایرانیان با غنی سازی در بیرون از مرزهای خود موافقت کرده اند ولی بعد ها این طرح را رد کردند.
خبرنگار فاکس نیوز درباره واکنش تهران به تازه ترین تهدید امریکا گفت: البته این نیز شاید بخشی تکراری از همان سناریوهاست که پیشتر نیز دیده ایم. آیت الله خامنهای رهبر عالی ایران گفته است تعیین سال و مهلت نمی تواند به عنوان ابزاری برای فشار استفاده شود و ایران می خواهد از این فناوری مدرن استفاده کند. ایران امضا کننده پیمان منع گسترش سلاح های اتمی است ولی در عین حال می خواهد از حق خود در بهرمندی از فناوری غیر نظامی اتمی استفاده کند.
در عین حال، نماینده سابق امریکا در سازمان ملل نیز تصریح کرد تا کنون قطعنامه های تحریم علیه ایران حتی ذره ای نیز از حرکت برنامه اتمی ایران نکاسته است.
جان بولتون درباره اظهارات اخیر رابرت گیتس درباره دور جدید تحریم های ایران گفت: البته موفق بودن تحریم ها به اندازه بسیار بسته به چیستی این تحریم ها و اینکه چه کشورهایی از ان حمایت می کنند، دارد. به نظر من، هر چه این تحریم ها شدید باشند نمی توانند این کشور را از دنبال کردن این توانمندی ها باز دارند. از این رو مسائل بسیاری در این میان باقی می ماند و اگر چه سخنان جسورانه ای درباره تحریم های جدید مطرح می شود ولی چشم اندازی از اقدام عملی به دیده نمی شود.
بولتون که از جنگطلبان مشهور جمهوریخواه است، درباره راهبرد پیشنهادی خود در قبال ایران گفت: امریکا و اروپا 7 سال تلاش کرده اند تا ایران را از ساخت سلاح اتمی باز دارند. اروپایی ها در همه این مدت با ایران در حال گفتگو بودند و در تمام این مدت نیز تحریم ها وضع می شد ولی حتی یک ذره نیز نتوانست از شتاب ایران بکاهد، از این رو اکنون این کشور فاصله اندکی با به دست آوردن چیزی دارد که 20 سال دنبال می کرد. این باور که برخی تحریم های اقتصادی آنان را وادار می کند تا مسیر خود را تغییر دهند تا جایی که ما دیده ایم بی تاثیر بوده اند. به باور من، ما درس تلخی آموخته ایم و آن این بود که دیپلماسی و تهدید به تحریم ناکام مانده اند.
نماینده سابق امریکا در سازمان ملل ادعا کرد: اگر هم بخواهیم اکنون در این خصوص پیش بینی کنیم نتیجه این خواهد بود که ایران در نبود برخی اقدامات عملی بیرونی مانند استفاده از نیروی نظامی به سلاح اتمی دست می یابد یک احتمال عامل استفاده از این نیروی نظامی همواره امریکاست که در دولت اوباما هیچ شانسی برای استفاده امریکا از نیروی نظامی علیه برنامه اتمی ایران نمی بینم.