ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 88/9/1:: 12:54 عصر
خبرگزاری فارس: یک نویسنده آمریکایی با انتقاد شدید از دستگیری یکی از فعالان سیاسی آمریکایی که از طریق سایت توئیتر اطلاعاتی را در مورد حرکات پلیس ضد شورش آمریکا در برخورد با معترضین اجلاس گروه بیست منتشر میکرد، تصریح کرد که رسانههای غربی اعتراضات در ایران را تحسین میکنند اما موارد مشابه در آمریکا را برنمیتابند.
به گزارش فارس، "کریستوفر پتریک "، نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی در گزارشی با انتقاد از حمایت دولت آمریکا از اغتشاشهای بعد از انتخابات ریاستجمهوری ایران، مینویسد: البته برنامههای پیشرفته سازمان سیا برای بیثباتسازی دولتهای خارجی، به ویژه دولت ایران، قطعا چیز جدیدی نیستند؛ برای مثال سالها پیش یکی از پروژههای سازمان سیا به نام "پروژه آژاکس " موجب شد تا دولت "محمد مصدق " که بطور دموکراتیک انتخاب شده بود، سرنگون شده و بار دیگر شاه ایران به قدرت برسد.
بنابراین گزارش، اسناد سازمان سیا که طی دهه 90 اشتباها از وزارت خارجه آمریکا به رسانهها درز کرد تشریح میکرد که "دونالد ویلبر "، مامور سیا، چگونه به اراذل و اوباش ایرانی پول داد تا به دروغ خود را حامیان کمونیست مصدق نشان داده و اقدام به آتش کشیدن و تخریب اماکن شهرهای مختلف ایران کنند. سیا حتی اقدام به تاسیس یک اداره هنری کرد تا تصاویر و اعلامیههایی را در حمایت از شاه آماده و توزیع کند.
امریکنفریپرس تاکید میکند که امروزه عملیات سرنگونی دولت مصدق یکی از معدود دفعاتی است که سیا نشان داد به واقع قادر است تا کودتایی را در چنین اندازه و میدانی هدایت و سازماندهی کند.
پتریک در ادامه تشریح تلاشهای اخیر رسانههای غربی برای حمایت از هرج و مرج در ایران، نوشت: در حالی که رسانههای غربی به وضوح در حال حمایت از اعتراضات ایران بودند، در داخل ایالات متحده، یکی از فعالان سیاسی آمریکا به دلیل انجام کاری مشابه به همان اقداماتی که معترضین ایرانی انجام میدادند، با رفتار متفاوت رسانههای آمریکایی روبرو شد. در حقیقت "الیوت مدیسون "، معترض سیاسی، با رفتاری روبرو شد که پلیس ایران با معترضین ایرانی انجام داد اما در این مورد رسانههای غربی هیچ واکنشی نشان نداده و به رفتار پلیس آمریکا اعتراضی نکردند.
نویسنده این گزارش مینویسد: برخورد با مدیسون، 24 سپتامبر و در حالی روی داد که اعتراضات شهر "پیتزبرگ " ایالت "پنسیلوانیا " طی گردهمایی برخی از سران جهان، از جمله اوباما که میزبان دیگر سران کشورهای گروه 20 بود، به خشونت کشیده شد. در آن زمان مدیسون در متلی در نزدیکی محل اجلاس، اطلاعاتی را در مورد حرکات پلیس ضد شورش، به سایت تویتر مخابره میکرد. اما طولی نکشید که پلیس ضد شورش با کمک مسئولین فدرال توانستند وی را در اتاق کرایهاش ردیابی کرده و با بیرون کشیدن او از اتاق، او را به زندان بیاندازند.
این نویسنده آمریکایی در ادامه تشریح چگونگی برخورد پلیس آمریکا با فعال سیاسی آمریکایی، مینویسد: در پی دستگیری مدیسون، "افبیآی " و مامورین امنیت داخلی همراه با حکم بازرسی، به خانه او در نیویورک رفته و اقدام به توقیف رایانه، کتابها، تجهیزات نجات و برخی ضمائم سیاسی مدیسون کردند. بطوریکه گفته میشود، مامورین فدرال مقادیر زیادی اسناد را به وسیله خودروی باری از خانه وی حمل کردند. این در حالی بود که این فعال سیاسی آمریکایی تا آن زمان سابقه هیچگونه محکومیت نداشت و حتی به عنوان یک فعال اجتماعی برای بیماران روحی نیویورک هم فعالیت کرده بود.
امریکنفریپرس با اشاره به برخی گزارشها که از غیرقانونی بودن بازرسی خانه مدیسون حکایت دارند، ادامه میدهد: "مارتین استولار "، وکیل مدافع مدیسون نیز طی سخنانی، سعی در غیرمعتبر دانستن بازرسی خانه مدیسون داشت و تاکید کرد: در عصر کنونی، مامورین فدرال وارد خانه شخصی یک نویسنده و طراح شهری شده و کتابها و نوشتههای او را ضبط کردند. ابهام در حکم بازرسی و فقدان آگاهی موجب شد تا مامورین با توسل به ملاحظات خود و با توجه به دیدگاه شخصی خودشان نسبت به مسایل سیاسی، مواردی را که فکر میکردند مدرکی بر نقض موقعیت ضد شورش است، ضبط کنند. این در حالی است که قانون فدرال و قانون اساسی این اجازه را به آنها نمیداد.
پتریک در ادامه گزارش خود مینویسد: اگرچه با اقدامات وکیل مدیسون، مقامات ایالت پنسیلوانیا از ترس آن که به دلیل هدف قرار دادن یکی از فعالان سیاسی با واکنشهای شدیدی روبرو شوند، دوم نوامبر تمامی اتهامات علیه او را پس گرفتند، اما تحقیقات فدرال هنوز به پایان نرسیده است. همچنین سخنگوی شعبه دادگستری ایالات متحده در پنسیلوانیا به خبرنگاران محلی گفت که مامورین فدرال در حال بررسی این مورد هستند که آیا در پشت مدیسون عملیات بزرگتری برای کمک به معترضین وجود داشته است.
این روزنامهنگار و نویسنده آمریکایی در انتهای گزارش خود مینویسد: اما نکته جالب توجه و مضحک آن است که اگر مدیسون مخالفت و اعتراضاتش را در ایران و علیه دولت این کشور سازماندهی میکرد آنگاه رسانههای غربی و مسئولین آمریکایی وی را یک قهرمان میدانستند و از او حمایت میکردند. اما هماکنون، با وجود آنکه تمامی اتهامات علیه وی، پس گرفته شده است، هنگامی که رسانهها میخواهند از او یاد کنند، از تیترهای تحقیر کنندهای همچون " آنارشیست تویتری، قوانین شورش را زیر پا گذاشت "، استفاده میکنند.
کلمات کلیدی :