ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 88/8/30:: 3:49 عصر
احداث جاده علی آباد کتول به شاهرود که 19 کیلومتر آن از جنگل ابر گذر میکند، یکی از دستاوردهای سفرهای استانی دولت بوده که بودجهای پنج میلیارد ریالی برای احداث آن تخصیص داده شده و در صورت راهاندازی این جاده، باید دستکم یک میلیون اصله درخت که در میان آنها درختانی با قدمت چند هزار سال به چشم میخورد، قطع شود در حالی که دمای هوا به سردی گراییده و باران و برف کشور را فرا گرفته، در حادثهای مشکوک، یازده هکتار از این جنگل دچار آتشسوزی و نابود شده است.سرویس اجتماعی ـ در حالی که کشمکش و نزاع میان پیمانکار وزارت راه و «ستاد مردمی پیگیری احداث جاده جنگل ابر» از یک سو و سازمان حفاظت محیط زیست، دیوان محاسبات، سازمان جنگلها و مراتع، دوستداران طبیعت از سوی دیگر بر سر راهاندازی جاده از میان جنگل «ابر» استان سمنان - که در خاورمیانه بینظیر بوده و یکی از شاهکارهای جهان به شمار میآید - بالا گرفته و پروژه جادهسازی عریض از میان این منطقه متوقف شده بوده، در اتفاقی کاملا مشکوک، عجیب و تأمل برانگیز، روز پنجشنبه یازده هکتار از این منطقه به خاکستر تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در پی این آتشسوزی، دستکم 585 اصله درخت، درختچه و نهال از انواع بلوط، ممرز و دیگر گونهها با درصد متفاوت دچار خسارت شد، هرچند کنترل بموقع آتشسوزی از وارد آمدن خسارات بیشتر به درختان منطقه جلوگیری کرد.
بنا بر این گزارش، احداث جاده علی آباد کتول به شاهرود که 19 کیلومتر آن از جنگل ابر گذر میکند، یکی از دستاوردهای سفرهای استانی دولت نهم بوده که بودجهای پنج میلیارد ریالی برای احداث آن تخصیص داده شده است و در صورت احداث این جاده، باید دستکم یک میلیون اصله درخت که در میان آنها درختانی با قدمت چند هزار سال به چشم میخورد، قطع شود.
این زنگ خطر، قطع درختان و به دنبال آن ویلاسازیها و ساخت سازهای کذایی، از بین رفتن اکوسیستم منطقه، نابود شدن گونههای گیاهی و جانوری کمیاب و موارد دیگر بود که بسیاری از دوستداران و حامیان محیط زیست و همچنین سازمان حفاظت از محیط زیست و به دفاع از این جنگل برخاسته و با احداث این جاده مخالفت کنیند.
بنابراین، در حالی که دمای هوا به سردی گراییده و باران و برف کشور را فرا گرفته، عصر امروز در حادثهای که هنوز علت آن کشف نشده، یازده هکتار از این جنگل دچار آتشسوزی و نابود شده است که با در نظر گرفتن جنجالی که در روزهای اخیر درباره شروع دوباره فعالیت شرکت پیمانکار برای احداث جاده صورت گرفته، این حادثه به طور حتم دارای زوایای پنهانی است که باید هر چه زودتر از سوی کارشناسان امر، مشخص و شفافسازی شود و در صورتی که این آتشسوزی عمدی بوده و یا کوتاهی برخی افراد، موجب حادثه شده باشد با خاطیان و مقصران آن به شدت برخورد شود.
شایان ذکر است، جنگل ابر از جنگلهای زیبا و خوش آب و هوای استان سمنان است که در 50 کیلومتری شمال شرقی شاهرود و در راه جاده شاهرود به آزادشهر در استان گلستان قرار دارد. این جنگل در مجاورت روستاهای ابر، شیرینآباد و خاکپیرزن قرار دارد. فضای جنگل ابر را در فصول گوناگون سال، پوششی از ابر فرا گرفته است و به همین دلیل به آن جنگل ابر میگویند.
ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن درجه حرارت در فصل گرما، وجود چشمهسارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع، از ویژگیهای این جنگل است که آن را به تفرجگاه زیبا نه تنها برای شاهرودیها و سمنانیها، بلکه برای ساکنان جنوب استان گلستان نیز بدل کرده است.
جنگل ابر بکر از دوره سوم زمینشناسی بر جای مانده و دارای درختان سرخدار است که قدمتی چهار هزار ساله دارند. در این جنگل پانصد هکتار درخت سرخدار به چشم میخورد که به لحاظ وسعت، مشابه چندانی در جهان ندارد. از این درختان اسانسی به نام «تاکسول» به دست میآید که در درمان انواع سرطانها کاربرد دارد.
گونههای درختی بلوط در اشکوب فوقانی، گونههای ممرز در حاشیه درهها، درختان توسکا، ولیک و ازگیل وحشی نیز در زیر اشکوبها قرار دارند که احداث جاده ابر، جان همه این درختان را نشانه رفته است.
گفتنی است، با وجود مخالفت دیوان محاسبات، سازمان جنگل ها و مراتع، سازمان حفاظت محیط زیست، مبنی بر غیرقانونی بودن و به صرفه نبودن احداث جاده جدید در داخل این منطقه، از شهریور ماه امسال دوباره بولدوزرهای پیمانکار راه استان سمنان در جاده منتهی به جنگل ابر شروع به تعریض جاده و احداث راه کردهاند.
ناگفته نماند، در کشاکش جنجالها بر سر احداث این جاده، تعدادی که نام خود را «ستاد مردمی پیگیری احداث جاده جنگل ابر» گذاشتهاند بر اجرایی شدن این امر پافشاری میکنند.
کلمات کلیدی :