محمد مرندی استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با ایرنا با بیان این مطلب تاکید کرد: این نوع از مناظرات خوب است اما بی بی سی در یک اقدام غیرحرفه ای پوستر و بیوگرافی هایی از برنامه هسته ای ایران را پیش از مناظره در بین حضار توزیع کرده بود که بسیارعلیه ما بود.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که در گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز از این برنامه آمده است، اکثریت شرکت کنندگان جلسه را انگلیسی های مقیم قطر و یا چهرهای عرب غربگرا تشکیل می دادند ولی با این حال درصد قابل توجهی از همین جمعیت به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اذعان داشتند.
این استاد دانشگاه گفت: در حال حاضر درصد نظرسنجی این برنامه که بر روی پایگاه اینترنتی قرار دارد61 درصد به 39 درصد می باشد که نشان از اعتماد به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر این مناظره به جای زبان انگلیسی به عربی پخش می شد و مردم عادی کشورهای عربی در آن شرکت می کردند قطعا نتیجه نظرسنجی که بعد از مناظره برگزار شد، بسیار بیشتر به نفع جمهوری اسلامی ایران می بود.
این کارشناس در پاسخ به سوالی در رابطه با افراد شرکت کننده در مناظره گفت: علیرضا نوری زاده جدای از مسائلی که در رابطه با وی وجود دارد، متاسفانه مستند و با صداقت صحبت نمی کرد.
مرندی اظهار داشت: نوری زاده در این مناظره تلاش می کرد تا میان شیعه و سنی اختلاف بیاندازد و موضوع هسته ای کشورمان را به مساله ای فرقه ای تبدیل کند.
وی ادامه داد: نوری زاده متاسفانه در این مناظره و با سخنانی که گفت با ایران ضدیت کرد، نه با نظام جمهوری اسلامی.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: خانم بریا علم الدین دبیر سرویس خارجی روزنامه الحیات نیز تلاش کرد تا موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان را به مساله عرب و ایرانی منحرف کرده و موضوع نژادی را تقویت کند.
وی تصریح کرد: بعضی از افرادی که در جلسه مناظره شرکت کرده بودند، پس از پایان آن به ما گفتند که شما مناظره را بردید ولی به هر حال کسانی که در بی بی سی و رسانه های غربی فعالیت می کنند به دنبال ایجاد "ایران هراسی " در منطقه خاورمیانه و جهان هستند.
مرندی تصریح کرد: در این مناظره علی رغم اینکه نوری زاده تلاش کرد تا شکاف فرقه ای ایجاد کند و علی رغم اینکه خانم بریا علم الدین نیز تلاش کرد تا شکاف نژادی ایجاد کند، اما ما پیروز شدیم.
این کارشناس گفت: نکته ای که باید اضافه کنم این است که در میان جمع شرکت کننده، جوانان عرب غالبا طرفدار جمهوری اسلامی ایران بودند و به برنامه های هسته ای کشورمان اعتماد داشتند.
*** گزارش البرادعی بازهم دوپهلو بود
محمد مرندی در پاسخ به سوال ایرنا در رابطه با آخرین گزارش محمد البرادعی گفت: یکی از ویژگی های آژانس این است که قدرت اصلی آن در دست کشور آمریکا و متحدان اروپایی آن است.
این کارشناس اظهار داشت: البرادعی نمی تواند خارج از چارچوب خاصی حرف بزند و علی رغم اینکه بارها گفته است ، سندی ندارد که نشان دهد برنامه های هسته ای ایران صلح آمیز نیست ، ولی ادبیاتی را در گزارشهایش به کار می برد که دوپهلو است.
این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: فشارهای کشورهای غربی و به ویژه آمریکا باعث شده تا همیشه گزارش های البرادعی دوپهلو باشد.
مرندی تصریح کرد: ارگان های بین المللی دموکراتیک نیستند و کشورهای غربی در آن قدرت و نفوذ بیشتری دارند.
*** تامین سوخت نیروگاه تهران
این کارشناس در پاسخ به سوالی در رابطه با گفتگوهای ایران و کشورهای غربی برای تامین سوخت نیروگاه هسته ای تهران گفت: این مساله داستان جالبی است، ایران پیشنهادی داده است که می تواند اعتماد متقابل را افزایش دهد.
وی خاطرنشان ساخت: جمهوری اسلامی ایران خود توان تولید اورانیوم با غنای بیست درصد را داشت و می توانست آن را تولید کند ولی برای اینکه شرایط مناسب تر شده و فضا سازنده تر شود، پیشنهاد داد تا این سوخت را به ما بفروشند.
این استاد دانشگاه تهران گفت: اما با این حال دولت ها و رسانه های غربی به جای استقبال از این پیشنهاد جمهوری اسلامی، از آن سوء استفاده کردند و تازه ایران را بدهکار هم کرده اند.