به گزارش واحد مرکزی خبر سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: تراکم کشند قرمز در آب های هرمزگان کـه تا مهر امسال ، 34 هزار سلول در لیتر بود ، به صفر رسیده است.
کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی پـدیـده ای است طبیعی که بـراثـر نوعی جلبک میکروسکپی به وجود می آید.
وفادار تغییر فصل و کاهش دمـای هوا، متعادل شدن دریا، رس پاشی و کنترل ورود فاضلاب ها به دریا را از عوامل کاهش این پدیده عنوان کرد.
کشند قرمز در برخی موارد سمی تولید می کند که بر بخش مرکزی سیستم عصبی ماهیان تاثیر می گذارد و سبب فلج شدن سیستم تنفسی آنها می شود و مرگ ماهیان را به دنبال دارد.
با بـروز این پدیده از مهر پـارسال در آب های خلیج فارس، 40 هزار تن آبزی تلف شدند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به احتمال بروز دوبـاره این پدیده با کاهش دمای هوا افـزود: این اداره کل با نمونـه برداری و پایش آبهای ساحلی شهر بندرعباس و استقرار ایستگاه هایی در جنوب و شمال جزیره هرمز، به بررسی مداوم تراکم سلولی پلانگتون ها و تغییرات اکوسیستم دریا می پردازد.
وی گفت: بـرای مبارزه بـا بروز دوباره پدیده کشند قرمز بـایـد از ورود فاضلاب و کودهای شیمیایی به عنوان مواد مغذی مورد نیاز جلبکها پیشگیری کرد.
وفادار افزود: آموزش روش هـای نوین کشاورزی مانند آبیاری قطره ای، روش های مبارزه بیولوژیک بـا آفـات و توزیع منـاسب کـود شیمیـایی بین کشاورزان تا حد زیادی از بروز مجدد پدیده کشند قرمز جلوگیری می کند.