به موجب پروانه تاسیس صادره از سوی وزرات اقتصاد در سال 1344 با تاسیس کارخانه ساخت و بهره برداری اتومبیل سواری به ظرفیت سالانه 4500 دستگاه و پس از اجرای کامل ضوابط ساخت و تولید در حد نیازمندیهای بازار موافقت گردید . همچنین مبتنی بر اساسنامه اولیه ، شرکت دارای تابعیت ایرانی و با موضوع تولید اتومبیل های سیتروئن و و لوازم قطعات یدکی آنها در ایران ، طبق اجازه و امتیازی از طرف شرکت سهامی آندره سیتروئن فرانسه به شرکت واگذار شد .
در نهایت با صدور پروانه تاسیس و تعیین اعضای هئیت مدیره شرکت فعالیت خود را از اواخر سال 1345 به صورت رسمی آغاز نمود . تهیه زمین ، احداث نخستین سالن تولید ، تهیه و تدارک لوازم مورد نیاز و تقاضای ثبت علامت به همراه کلمه
( سایپاک ) که ماخوذ از عبارت فرانسوی نام شرکت
"Societe Annonyme Inrannienne de Production Automobile Citroen " بوده و همچنین تقاضای ثبت کلمه ژیان برای انواع اتومبیل های سواری ( هر چند که بعدها کلمه ژیان به یک نوع از محصولات شرکت اطلاق گردید ) و ... از جمله اقداماتی بود که تا سال 1347 یعنی زمان بهره برداری از شرکت صورت گرفت . اولین تولیدات شرکت که با روش کاملاً دستی و بدون به کارگیری تجهیزات مدرن در نیمه دو.م سال 1347 تولید و روانه بازار گردید که شامل اتومیبل وانت ژیان با نام (( آکا )) و خودروی سواری ژیان بود . تولید آکا تا سال 1350 ادامه داشت و در مجموع 1035 دستگاه در طول 3 سال تولید و روانه بازار شد . اما تولید ژیان تا سالیان متمادی ادامه داشت و هرساله با افزایش تولید مواجه شد .
هم اکنون این شرکت با بیش از 80 شرکت تابعه و وابسته به صورت مستقیم و غیر مستقیم و با در اختیار داشتن 50 % از سهم بازار خودروی ایران ، یکی از قطب های بزرگ صنعتی کشور است و به لحاظ قابلیت خودرو سازی ، به گروه خودرو سازی بزرگ با امکان تولید انواع مختلف خودروهای سبک و سنگین تبدیل شده است .
خواهشمند است در خصوص درج این مطلب در مجله اینترنتی روزانه و رفع سوء تفاهم و یک تشابه اتفاقی اقدام لازم را مبذول فرمایید.
پیشاپیش از حسن نظر و توجه جنابعالی کمال تشکر را دارم.
از کارشناسان شرکت سایپا