به گزارش رجانیوز، روزنامه امریکایی نیویورکتایمز در نوشتهای با اشاره به بیانات رهبری، ادعای نگرانی از احتمال انقلاب فرهنگی مجدد در دانشگاههای ایران را مطرح کرد.
این روزنامه افزود: این نگرانی ها بعد از سخنرانی آیتالله خامنهای رهبر و محمود احمدینژاد رئیسجمهور ایران به همراه اعترافات زندانیان سیاسی مبنی بر اینکه مطالعه درس ها و ایده های سکولار، دانشگاه ها را به محملی برای ناآرمی های سیاسی بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تبدیل کرده است.
نیویورک تایمز ادامه داد: مطالعه علومی مانند فلسفه و جامعه شناسی برای سالها با تردید توسط انقلابیون ایرانی نگریسته می شد. در اولین روزهای انقلاب اسلامی در ایران، رهبران کشور دانشگاه ها را بسته و تلاش کردند تا محتویات تدریس شده در آن را مطابق با ایدئولوژی های انقلاب اسلامی شان تطبیق دهند. این تلاش ها به دلیل وزن نیروهای پراگماتیست برای استفاده از شیوه های اقتصادی غرب، و محبوبیت ایده ها و ارتباط با غرب توسط دانشجویان مشتاق به شکست انجامید.
این جوسازی در حالی انجام میشود که رهبر انقلاب در یک آسیبشناسی دقیق از وضعیت فعلی علوم انسانی در کشور خواستار تغییر این روند شده بودند.
ایشان در دیدار با اساتید دانشگاهها تأکید کردند:
«طبق آنچه که به ما گزارش دادند، در بین این مجموعهى عظیم دانشجویى کشور که حدود سه میلیون و نیم مثلاً دانشجوى دولتى و آزاد و پیام نور و بقیهى دانشگاههاى کشور داریم، حدود دو میلیون اینها دانشجویان علوم انسانىاند! این به یک صورت، انسان را نگران میکند. ما در زمینهى علوم انسانى، کار بومى، تحقیقات اسلامى چقدر داریم؟ کتاب آماده در زمینههاى علوم انسانى مگر چقدر داریم؟ استاد مبرزى که معتقد به جهانبینى اسلامى باشد و بخواهد جامعهشناسى یا روانشناسى یا مدیریت یا غیره درس بدهد، مگر چقدر داریم، که این همه دانشجو براى این رشتهها میگیریم؟ این نگران کننده است. بسیارى از مباحث علوم انسانى، مبتنى بر فلسفههایى هستند که مبنایش مادیگرى است، مبنایش حیوان انگاشتن انسان است، عدم مسئولیت انسان در قبال خداوند متعال است، نداشتن نگاه معنوى به انسان و جهان است.
خوب، این علوم انسانى را ترجمه کنیم، آنچه را که غربىها گفتند و نوشتند، عیناً ما همان را بیاوریم به جوان خودمان تعلیم بدهیم، در واقع شکاکیت و تردید و بىاعتقادى به مبانى الهى و اسلامى و ارزشهاى خودمان را در قالبهاى درسى به جوانها منتقل کنیم؛ این چیز خیلى مطلوبى نیست. این از جملهى چیزهایى است که بایستى مورد توجه قرار بگیرد؛ هم در مجموعههاى دولتى مثل وزارت علوم، هم در شوراى عالى انقلاب فرهنگى، هم در هر مرکز تصمیمگیرى که در اینجا وجود دارد؛ اعم از خود دانشگاهها و بیرون دانشگاهها. به هر حال نکتهى بسیار مهمى است. این حالا راجع به مسائل مربوط به دانشگاه.»
/www.rajanews.com