به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از فارس، به گفته فرماندهان نیروهای دریایی آمریکا این شبکهها ظرفیت بسیار بالایی برای افشای خبرها دارند و میتوانند در میان رد و بدل اطلاعات معمولی و غیرضروری، عرصهای برای افشای اطلاعات امنیتی باشند. این در حالی است که رسانههای خارجی در جریان فیلتر شدن فیسبوک در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آن را از مصادیق نقض دموکراسی و آزادی در ایران خوانده بودند.
شبکه فیسبوک در آن زمان با ابراز نگرانی از مسدود شدن این سایت در ایران این تصمیم را «شرمآور» خوانده بود. سخنگوی فیسبوک به خبرگزاری فرانسه گفته بود:«محدود شدن فرصتهای خبررسانی و ابراز عقیده در اینترنت به علت نگرانیهای فرهنگی و سیاسی دولتها شرمآور است».
شبکه سی.ان.ان در این باره نوشت: «اقدام دولت ایران در فیلتر کردن شبکه اجتماعی فیسبوک، یک جوک سیاسی است. ما معتقدیم همه مردم جهان باید بتوانند از طریق فیسبوک با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اطلاعاتشان را با دوستان و آشنایان به اشتراک بگذارند. ما از فیلتر شدن فیسبوک در ایران بسیار ناامید شدیم چرا که بویژه در زمان انتخابات کاربران بیشتر برای مطلع شدن از اخبار کاندیداها به اینترنت مراجعه میکنند».مدیر پایگاه اینترنتی تویتر، اوان ویلیامز پیش از این در گفتوگو با بی بی سی از به تعویق انداختن کارهای فنی این شبکه با هدف کمک به آشوبگران در ایران خبر داده بود.
وی اذعان کرد: در اوج وقایع پس از انتخابات ایران، بخشی از بازسازیهای فنی را به تأخیر انداختیم تا در اطلاعرسانی ایرانیان اختلال ایجاد نشود.
اگرچه ویلیامز در این گفتوگو اشارهای به درخواست مستقیم مقامهای آمریکایی در زمینه فعال نگاه داشتن تویتر نکرد، اما خبرگزاری فرانسه در گزارشی به صراحت از دخالت آمریکاییها در این موضوع پردهبرداری کرد.
گفتنی است در پی ممنوعیت استفاده از سایتهای اجتماعی در نیروی دریایی، وزارت دفاع ایالات متحده هم استفاده از این سایتها را برای دیگر گروههای نظامی مورد بررسی قرار داده است