ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 88/5/17:: 3:52 عصر
رییس جریان اصولگرایان مستقل در مجلس هفتم، مقطع کنونی را مقطعی حساس و قابل تعامل و در عین حال تعیینکننده دانست و گفت: معتقدم در حال حاضر با توجه به برخی رویدادها، حوادث و علائم پیشآمده نظام جمهوری اسلامی در سیر تکمیلی خود در مرحله پوستاندازی است.
محمد خوشچهره در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره لزوم مورد توجه قرار دادن بازگشت آرامش به فضای کشور، گفت: باید اولا درک درستی از مفهوم آرامش به ویژه آرامش و ثبات پایدار داشت. اگر از آرامش تعریف درستی نشود، بسیاری از اقدامات به ظاهر آرامشزا، ولی ماهیتا تنشزا به جای اینکه به حل مساله کمک کنند، به پاک کردن صورتمساله منجر خواهند شد؛ بنابراین لازم است در این راستا دلایل ایجادی تنش و عوامل ضد آرامش و ثبات به روشنی شناخته شوند.
وی افزود: اتفاقات مختلفی که در خلال انتخابات و بعد از آن صورت گرفته، صفحهای از تاریخ را برای نظام جمهوری اسلامی ایران باز کرده است که اگر به خوبی تحلیل، تبیین و در عمل مدیریت شود، میتواند برگ برجسته، عبرتآموز و پیشبرندهای برای نظام جمهوری اسلامی باشد، اما اگر خدای ناخواسته با سطحینگری یا محدودنگری، درک ناقص و تصمیمات و اقدامات ناپختهای مواجه شود، برعکس میتواند برگی مسالهدار از تاریخ انقلاب باشد.
این استاد دانشگاه، مقطع کنونی را مقطعی حساس و تعیینکننده در تاریخ انقلاب دانست و گفت: من قبل از انتخابات با توجه به برخی علائم پیشآمده پیشبینی کردم که نظام جمهوری اسلامی در سیر تکوینی خود در حال پوستاندازی است و هماکنون نیز بدون تحلیل پوستاندازی قائل هستم که این پیشبینی درست بوده، البته جدا از تحلیل محتوایی هزینه و خسارات یا درمقابل منافع پیش آمده.
رییس جریان اصولگرایان مستقل درمجلس هفتم، ادامه داد: معتقد هستم با توجه به جمعیت غالب کشور که جمعیت جوان است، جدا از سوالهای پیش آمده خاصه برای طیفی از جوانان، فضای به وجود آمده فرصتی برای انقلاب و افزایش بلوغ سیاسی و مذهبی به ویژه درنسل جوان خواهد بود؛ اگرچه هنوز در بخش تاریک قضیه هستیم، ولی در روشناییهای نویدبخش آینده با عنایت خداوند متعال فرصت ذخیرهسازی سرمایههایی به نام جوانان بلوغ یافته سیاسی را درپیش خواهیم داشت؛ به ویژه آن که بسیاری از پیشگامان و نسل اول انقلاب که در مبارزات قبل از انقلاب در فرآیند و پیروزی آن نقش داشتند با توجه به مقطع سنیشان در یکی – دو دهه آینده نخواهند بود.
خوشچهره همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین تحلیل محتوایی از انحرافات مذهبی از یکسو و متعاقبا انحرافات سیاسی و فرقهگرایی و از طرف دیگر عمق توطئههای برونزا را به غلظت نسل اول نداشته، ولی حوادث پیش آمده زمینهساز تحلیلها و متعاقبا تفکرات معنیدار سیاسی – مذهبی برای نسل جوان آینده خواهد بود که سرمایههای آینده نظام و انقلاب هستند و بنابراین حتی با نگاه عبرتآموز و تعجببرانگیز به بعضی از حوادث علیرغم تلخیهای آن، آن را باید عنایتی از طرف خداوند متعال برای بلوغ و آزمایش مردم خاصه مومنان دانست و آن را فرصتی تاریخی برای تشخیص سره از ناسره، انحراف از اصالت، صداقت از بیصداقتی و... برشمرد و درنهایت با توجه به فعل تکوینی و بلوغساز آن باید گفت که "و ما رایت الا جمیلا" و آن را عنایتی از جانب خداوند متعال درجهت پایداری در ایمان و عقیده و وفاداری به آرمانها و ارزشهای والای اسلامی و انسانی دانست.
وی با بیان اینکه فضای فعلی علیرغم تاثرات، تاملات، تلخیها و شیرینیها میتواند زمینهساز رشد و بلوغ جدی خاصه در نسل جوان که خداجو و به خصوص تقواپیشه است، باشد، افزود: اگرچه بخشی از جوانان ما که در فضای غلیظ فتنه قرار گرفتهاند و درگیر یا شاهد جریانهای سیاسی شدهاند، به خاطر احساسات پاک و در عین ویژگی عدالتخواهی و آرمانخواهیشان نسبت به بعضی مسائل مسئلهدار شدهاند و هنوز دربخش تاریک حوادث و قضایا قرار دارند، اما میتوان امید داشت که حرکت عمومی جریانها با بخش روشن مسائل در بستر زمان به بلوغ سیاسی – مذهبی این نسل پرشور منجر شود و نهایتا جریانها و حوادث ذخیرهکننده و تضمینکننده آرمانهای انقلاب اسلامی و استمراربخش انقلاب و آرمانهای ارزشی آن خاصه آرمان هویتبخش یعنی عدالتخواهی خواهد شد.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: انشاءالله در آیندهای روشن ریشهی انحرافات و در عین حال منشا بروز ظلمها، تعدیها و کانونهای فتنهی داخل و خارج و درعین حال نقش محتوایی فتنهانگیزی، فرصتطلبی و خودسری بعضی از جریانها و کانونهای قدرت روشنتر خواهد شد.
خوشچهره همچنین خاطرنشان کرد : بنابراین اگر منظورمان از ضرورت بازگشت آرامش به کشور صرفا یک آرامش مقطعی و موضعی باشد، تدابیر، اقدامات و سیاستهای خاص خود را دارد، ولی اگر هدف یک آرامش و ثبات پایدار است، الزامات و اقدامات آن متفاوت خواهد بود. اگرچه اقدامات پایدار میتواند بعضی از تصمیمات کوتاهمدت را نیز در برداشته باشد؛ بنابراین هرکدام از این دو بحث مبانی نظری و راهکارهای تجربه شده خاص خود را دارد. آموزههای دینی و مبانی انقلاب به خصوص سیرهی حضرت امام (ره)، معرفتشناسی نسبت به موضوع و خاصه ضرورت دشمنشناسی اعم از داخلی و خارجی و تشخیص انحرافات اعم از سیاسی و مذهبی از الزامات یک جریان آرامشساز با ثبات و مستمر خواهد بود.
رییس جریان اصولگرایان مستقل در مجلس هفتم همچنین گفت: بنابراین هر نوع آرامش موضعی ابتدائا باید در جهت بازسازی اعتماد عمومی که از نکات پایهای و حائز اهمیت آن نیز افشای تخلفات، انحرافات، خودکامیها و خودسریهایی که در قالب ایجاد آرامش در شکلهای اجرایی و امنیتی صورت گرفته از یک طرف و معرفی توام با تفکیک ریشههای توطئه چه داخلی و چه خارجی و افرادی که دچار مساله شدهاند از قشر محدود و سازمانیافتهای که اغراض آنها ریشههای خارجی دارد از سویی دیگر باشد.
وی افزود: بنابراین قطعا استمالت، دلجویی و بیان عذر تقصیر همراه با رافت اسلامی میتواند عامل تفکیک معنیدار گروههای اجتماعی که به نظام، حاکمیت ملی، استقلال کشور، شکوفایی و عزت ملی معتقدند از دیگر گروهها باشد و با برخوردهای متکی بر آموزههای دینی با سوءاستفادهگران از فرصت و موقعیت که زمینهساز ظلم شدهاند فضا برای بازسازی اعتماد عمومی و سرمایهی مردمی که دستاورد اصلی حضرت امام (ره) برای انقلاب بود، درحد مطلوب و حداکثری فراهم میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین اعمال دلجویی و رافت اسلامی حتی برای افرادی که به دلایل مختلف در فضای پیشآمده در بازداشت و حبس هستند به جز افرادی که اقدامات سازمانیافته داشتهاند و یا طبق احکام اسلامی با قرائت اصیل امام (ره) نمیتوان از آنها گذشت، به واسطه آنکه طیف گستردهای از افراد میتوانند شامل این دلجویی و رافت باشند باعث میشود بدین وسیله طیف گستردهای از خانوادهها و وابستگان آنها ضمن آنکه از نگرانی بیرون خواهند آمد بازسازی اعتماد آنها نیز صورت گیرد.
این فعال سیاسی وظیفهی قوه قضاییه و علما را در فضای شکلگرفته سنگین توصیف کرد و گفت: تعطیلی بازداشتگاههایی چون کهریزک در بازسازی اعتماد عمومی و جلوگیری از سوءاستفادهی دنیای سلطه و شیطنت جهانی تاثیرگذار خواهد بود. در غیر این صورت محملهایی به وجود خواهد آمد که به اسم اصلاحات و عناوینی تحت عنوان حقوق بشر باعث پرداخت هزینههای سنگین ملی برای نظام جمهوری اسلامی خواهد شد؛ بنابراین باید قبل از سوءاستفاده آنها به بازبینی روشها بر اساس آموزههای دینی و اصلاح امور بپردازیم.
رییس جریان اصولگرایان مستقل درمجلس هفتم، گفت: در شرایط کنونی در نظام جمهوری اسلامی با وجود بعضی از شکوهها و انتظاراتی که برآورده نشده است، کماکان مقام معظم رهبری نقش تعیینکنندهای دارند و میتوانند به عنوان عمود خیمهی نظام جمهوری اسلامی بسیاری از کاستیها، اختلافات و انحرافات ناشی از جریانات مختلف را در راستای افزایش مشارکتهای حداکثری و افزایش سرمایههای مردمی انقلاب با تدبیر خود حل کنند.
کلمات کلیدی :