اینک اما اغتشاشات اخیر در انگلستان، گویا یادآور ماجرای یک بام و دو هوایی است که بر پایه آن اغتشاشات ایران آزادی بیان است و اغتشاشات انگلستان، جرم و اقدام علیه امنیت این کشور، استفاده از شبکه های اجتماعی در ایران، نشان دهنده آزادی بیان، اما در انگلستان، مجرمانه و شایسته حبس و دستگیری...
سرویس بین الملل ـ در حالی که تظاهرات شهروندان انگلیسی در شهر تاتنهام به چهار شهر دیگر این کشور هم کشیده شده، مقامات انگلستان از یک سو، شبکه های اجتماعی را به عنوان عامل اصلی این اغتشاشات نشانه رفته و از سوی دیگر، دست به دامان والدین جوانان انگلیسی شده اند تا بتوانند بر شورش ها پیروز شوند.
به گزارش «تابناک»، سایت خبری «ای او ال»، خبری را منتشر کرده که بر پایه آن، تاکنون شمار افراد دستگیر شده به بیش از 334 نفر رسیده و در این میان، پلیس، شبکه های اجتماعی را نشان رفته و به توییتر اشاره کرده و مدعی شده است که تشویق مردم به ادامه تظاهرات و خشونت ها از ناحیه همین شبکه های اجتماعی است و از این پس، افرادی که از این راه، پیام هایی را برای ادامه تظاهرات و خشونت ها بفرستند، توسط پلیس دستگیر خواهند شد!
بر پایه این گزارش، همچنین پلیس از خانواده ها خواسته است که فرزندان و نوجوانان خود را از خیابان های تاتنهام و دیگر شهرهای انگلیس جمع آوری کنند و مطمئن شوند که فرزندان آنان در اغتشاشات خیابانی نیستند.
افزون بر این، شبکه خبری «بی.بی.سی» هم گزارش داد: برخی از سیاستمداران، ستوننویسهای مطبوعات و مقامهای پلیس به طور مشخص بر این باورند که مسنجر (پیام رسان) بلکبری و توییتر در این ماجرا، نقش عمدهای داشتهاند.
دکتر «کریس گریر»، استاد دانشگاه در رشته جامعه شناسی و جرمشناسی بر این باور است: تلفنهای همراه هوشمند به شورشیان کمک بسیاری کرده است.
او میگوید: به نظرم در مرحله نخست، تلفنهای همراه باعث این نشده که مردم به خیابانها بریزند، ولی بعدها که مردم میخواستند به خیابانها بریزند، این تلفنها کلی به کمک مردم آمدهاند که با هم در تماس باشند.
یک گزارش پلیس در این زمینه میگوید: شورشیان از تکنولوژی بیش از پلیس استفاده میکند.
در این گزارش آمده است که شورشیان با تلفن همراه به هم خبر میدادند که «پلیس در کجا مستقر است» و نباید به کجاها رفت. شاید پس از بررسیهای دقیق و بیشتر در این زمینه، پلیس بتواند به این کارها نام «جرم در شبکههای اجتماعی» بدهد؛ اما این کار وقت میبرد. تعیین گستردگی تأثیرگذاری استفاده از شبکههای اجتماعی و تلفنهای همراه، بعدا مشخص میکند که چقدر قانون در این زمینه کافی است و چقدر شورشیان از تکنولوژی بهره میبرند.
نکته آنکه، اقدامات دولت انگلستان در زمینه دستگیری و اعلام جرم علیه کسانی که از طریق شبکه های اجتماعی، معترضان را تشویق به ادامه حضور در خیابان ها می کنند، در حالی است که در آشوب های فتنه پس از انتخابات در ایران، مقامات انگیسی و گردانندگان رسانه هایی چون «بی.بی.سی»، همین برخورد مقامات ایرانی با اغتشاگران را مخالفت و مقابله ایران با آزادی بیان می دانستند و با انتشار اخبار آمیخته به راست و دروغ، همواره از نقض حقوق شهروندی و حقوق بشر در ایران سخن می گفتند؛ حال آنکه مقامات پلیس این کشور، نه تنها استفاده کنندگان از این تکنولوژی را در جریان اغتشاشات اخیر دستگیر می کنند، بلکه در صددند از عنوان مجرمیت برای استفاده کنندگان از این شبکه ها استفاده کنند؛ موضعی که مشابه آن در اوج اغتشاشات ایران رخ نداد و استفاده از این شبکه ها هرچند محدود شد، هیچ گاه جرم نبود.
افزون بر این، هم اکنون مقامات انگلستان، در حالی خواهان جمع آوری جوانان و نوجوانان انگلستانی از کف خیابان ها هستند که در جریان اغتشاشات ایران، مقامات و رسانه های این کشور، جوانان و نوجوانان ایرانی را تشویق به رفتن به خیابان ها و ادامه اغتشاش و مضروب و مجروح کردن، به هم زدن نظم عمومی و... هم می کردند.
اینک گویا اغتشاشات اخیر در انگلستان، یادآور ماجرای یک بام و دو هوایی است که بنا بر آن، اغتشاشات ایران آزادی بیان است و اغتشاشات انگلستان، جرم و اقدام علیه امنیت این کشور، استفاده از شبکه های اجتماعی در ایران، نشان دهنده آزادی بیان، اما در انگلستان، کاری مجرمانه و شایسته حبس و دستگیری، حضور جوانان ایرانی در خیابان ها، نشانه دمکراسی خواهی و حضور جوانان انگلیسی، نشانه آشوب و بلوا!
... و انگار رذالت های امثال «بی.بی.سی» هر چه در تخریب اعتماد و آرامش و ایجاد تفرقه در دیگر جوامع، بعضا پاسخ داده و می دهد، هم اکنون با آن همه ادعا، توان آرام سازی، اعتماد بخشی و حفظ وحدت در میان شهروندان خود را ندارد...!