وقتی که ایران به میزبانی دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی برگزیده شد، نه تنها بهعنوان قطب اصلی "جهان اسلام" بلکه بهعنوان یک میزبان توانمند برای برگزاری مسابقات، همه نگاههای کشورهای جهان اسلام را به خود معطوف کرد.
به گزارش رجانیوز، صرف بیش از 70 میلیون دلار هزینه برگزاری و دهها میلیارد تومان هزینه های زیرساختی شرایطی را برای ایران هموار کرد که بعنوان بیدارگر نهضتهای اسلامی در طی سه دهه گذشته در جهان اسلام مروج فرهنگ برادری اسلامی باشد.
"هئیت اجرایی فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی" با بهانه قراردادن سه مورد نداشتن اسپانسر، آنفولانزای خوکی و لوگوی مدالها و جوایز مسابقات، ایران را از میزبانی دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی کنار گذاشت، این درحالی است که این مسابقات با حضور 37 کشور اسلامی بعد از المپیک آسیایی که با حضور 46 کشور برگزار میشود، دومین رویداد مهم ورزشی در قاره کهن محسوب میشود.
در عین حال، اسناد ارائه شده از سوی کمیته ملی المپیک ایران در ارتباط با قرارداد اسپانسر مسابقات و همچنین نامه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران در ارتباط با کنترل بیماری آنفولانزای خوکی در کشور به راحتی نشان داد که ادعاهای "هئیت اجرایی" مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی بیمورد است. همچنین بر مبنای اساسنامه و آئیننامه مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی، این حق ایران است که بهعنوان میزبان بر "طراحی" مورد نظر خود در مورد لوگوی مسابقات و نقش و نگار مدالها و علایم مسابقات تاکید کند و خواهان استفاده از آنها بهویژه در مواردی مانند استفاده از نامی بین المللی و شناخته شده همچون "خلیج فارس" برای لوگوی مسابقات باشد.
اما "هئیت اجرایی" ای-اس-اس-اف که برای استفاده نکردن از نام بین المللی و شناخته شده خلیج فارس استدلال قانونی مشخصی نداشت، در مکاتبات خود اساساً این مورد را به چالش نکشید و فقط از حق نظارت کمیته سازماندهی مسابقات برای نظارت بر لوگوهای انتخابی ایران سخن به میان آورد.
در نهایت، پس از رایزنیهای ایران با سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی که تشکیلات "فدراسیون ورزشی همبستگی کشورهای اسلامی" زیرمجموعه آن محسوب میشود، "هئیت اجرایی" مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی طی مکاتباتی با ایران اعلام کرد که "مجمع عمومی" ای-اس-اس-اف برای بازنگری در تصمیم اتخاذ شده مبنی بر لغو میزبانی مسابقات ایران به درخواست ایران تشکیل خواهد شد.
اما اکنون بیش از پنج ماه است که این موضوع پیگیری نمی شود و گویا به محاق فراموشی سپرده شده است، چرا که ایران طبق اسنادی که جمع آوری کرده است، بالغ بر 70 میلیون دلار برای برگزاری این مسابقات هزینه کرده است و مهمتر از آن، هتک اعتبار ایران بهعنوان قطب اصلی جهان اسلام در صورت لغو قطعی میزبانی کشورمان میباشد.
اکنون در مراسم افتتاحیه المپیک آسیایی که در یک کشور آسیای شرقی انجام میشود، از نام جعلی برای "خلیج فارس" استفاده میشود، باید بدانیم وقتی که از حق و حقوق قانونی خود دفاع نمیکنیم و پیگیر استیفای حق خود و مجازات متخلفین نیستیم، باید منتظر جسارتهای بیشتر در میادین مختلف ورزشی باشیم.