
"کاوه آهنگر " وارد سالن شد و با در دست داشتن نیزهای که پرچم چرمی "کاوه " روی آن قرار داشت، مقابل احمدینژاد زانو زد و رئیس جمهور چفیهای را روی گردن "کاوه آهنگر " انداخت.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیئن رونمایی از "منشور کوروش " که عصر امروز یکشنبه در موزه ملی ایران با حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهور، اسفندیار رحیممشایی رئیس دفتر رئیس جمهور، حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و آزاده اردکانی رئیس موزه ملی ایران برگزار شد، حاشیههایی به همراه داشت که در ذیل میآید:
* دو نفر که لباس سربازان هخامنشی را بر تن کرده بودند و نیزه به دست جلوی درب ورودی ساختمان محل برگزاری مراسم ایستاده بودند، توجه مدعوین را به خود جلب میکردند.
* "مک گریگور " رئیس موزه بریتانیا، تعدادی از سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران و برخی هنرمندان سینما در این مراسم حضور داشتند.
* ماکت طراحی شده از قسمتهایی از بقایای تخت جمشید روی سن تعبیه شده بود. این ماکت در وسعتی بزرگتر در همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز مورد استفاده قرار گرفته بود.
* مجری این مراسم همان گوینده مستندهای "راز بقا " که از صدا و سیما پخش میشد، بود. او در دقایق ابتدایی مراسم از گروه موسیقی بختیاری دعوت کرد روی سن بیایند و به اجرای موسیقی بپردازند. هنگامی که اعضای این گروه موسیقی روی سن آمدند و سازهای خود را امتحان میکردند، احمدینژاد که در ساختمان دیگری بدون حضور خبرنگاران و فقط با حضور تصویربرداران و عکاسان رسانهها از "منشور کوروش " رونمایی کرده بود، وارد سالن شد که همزمان با ورود احمدینژاد اجرای موسیقی توسط گروه بختیاری لغو شد.
* مجری برنامه با توصیف احمدینژاد به عنوان "سالارمرد سادهزیست عدالت ایران زمین " به رئیس جمهور خیرمقدم گفت.
* آزاده اردکانی رئیس موزه ملی ایران اولین سخنران این مراسم بود که پس از قرار گرفتن پشت تریبون به محمود احمدینژاد، حمید بقایی و اسفندیار رحیممشایی و سایر حضار خیرمقدم گفت و توضیحاتی درباره "منشور کوروش " ارائه کرد.
با وجود اینکه دستگاههای ترجمه همزمان بین مدعوین خارجی توزیع شده بود، آزاده اردکانی یکبار هم به زبان انگلیسی سخنرانی کرد و به حضار خیرمقدم گفت و درباره "منشور کوروش " توضیح داد.
* سخنران دوم "مک گریگور " رئیس موزه بریتانیا بود که به همراه مترجمش روی سن رفت. او سخنرانی خود را در چند قسمت ایراد کرد و پس از هر قسمت مترجم آنرا به فارسی ترجمه میکرد.
وقتی ترجمه قسمت اول سخنرانی "گریگور " تمام شد، حضاران به گمان اینکه سخنرانی او تمام شده، برای رئیس موزه بریتانیا کف زدند.
* رئیس موزه بریتانیا در سخنرانی خود که پیرامون تاریخچه "منشور کوروش " بود، حکومت کوروش را "بزرگترین امپراطوری جهان " و فتح بابل و منشور کوروش را "پیروزی امپراطوری هخامنشی " و "فرازی از تاریخ یهودیان " توصیف کرد و این منشور را یک "میراث همگانی " و "متعلق به همه انسانها " دانست.
"گریگور " همچنین از اینکه سفیر بریتانیا در این مراسم حضور یافته بود، ابراز خوشحالی کرد و آنرا حاکی از آغاز روابط دوستانه ایران و انگلیس دانست و در پایان نیز ایران را "کشور کوروش کبیر " دانست.
* پس از پایان سخنرانی رئیس موزه بریتانیا، وی به همراه مترجم خود از مقابل احمدینژاد و همراهانش عبور کرد که احمدینژاد نیمخیز و مشایی و بقایی به طور کامل از جایشان بلند شدند.
* سخنران بعدی این مراسم اسفندیار رحیممشایی بود که قبل از حضور او روی سن، یک هنرور با شکل و شمایل "کوروش " از انتهای سالن وارد شد و آرام آرام خود را به نزدیک سن رساند و کنار ردیف اول صندلیها ایستاد.
* مجری مراسم زمانی که از رحیممشایی دعوت کرد برای ایراد سخنرانی روی سن بیاید، با اشاره به حضور مشایی در رادیو گفت که هنوز پیامهای مشایی در گوش بچههای رادیو و تلویزیون است.
* پس از سخنرانی رحیممشایی، دو نفر که لباسهای مربوط به دوران هخامنشیان را به تن داشتند، روی سن رفتند و شروع به نواختن ساز "سورنا " کردند. همزمان با این موسیقی "کوروش " نمادین روی سن رفت و رو به جمعیت و مقابل احمدینژاد زانو زد و پس از آنکه احمدینژاد چفیهای را بر گردن او انداخت، از منشور نمادین کوروش که ابعاد بزرگی داشت و آنرا با پرده سفیدی پوشانده بودند، رونمایی کرد.
* سپس یکی دیگر از هنروران که در نقش "کاوه آهنگر " وارد سالن شد و با در دست داشتن نیزهای که پرچم چرمی "کاوه " روی آن قرار داشت، مقابل احمدینژاد زانو زد و رئیس جمهور چفیه دیگری را روی گردن "کاوه آهنگر " انداخت.
* همزمان با این کار و موسیقی حماسیای که نواخته میشد، افرادی که لباس قومیتهای مختلف ایران زمین را بر تن داشتند، روی سن حاضر شدند و بعد از آن یک هنرور با لباس بسیجی روی سن رفت و پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز درآورد و بعد از آن تکبیر گفت؛ او سومین نفری بود که احمدینژاد چفیه بر گردنش انداخت.
* پس از آن یک نوازنده دف از یک طرف سن وارد شد و پس از چند ثانیه دفنوازی از طرف دیگر سن خارج شد.
* پایانبخش این مراسم سخنرانی محمود احمدینژاد رئیس جمهور بود که در سخنانش بخشهایی از "منشور کوروش " را نیز قرائت کرد.
* احمدینژاد در پایان سخنانش از حمید بقایی، "مک گریگور " و همچنین رئیس بخش خاورمیانه موزه بریتانیا "صمیمانه " قدردانی کرد و زمانی که خواست از آزاده اردکانی رئیس موزه ملی ایران تشکر کند، کمی مکث کرد و زمانی که نام وی را به او متذکر شدند، رئیس جمهور گفت که گمان میکرده نام خانوادگی اردکانی، "کاکاوندی " است.
* احمدینژاد هنگام خروج از محل برگزاری مراسم با جهانگیر الماسی روبهرو شد و با او روبوسی و خوش و بشی گرم کرد.
* "منشور کوروش " که پس از 40 سال و برای نخستین بار پس از انقلاب به ایران آمده است، چند روز دیگر به نمایش عمومی درمیآید.