حمیدرضا شهشهان منجم آماتور در گفتوگو با فارس با اعلام این خبر افزود: ماه دقایقی پیش از ساعت23 از افق شرق - شمال شرقی طلوع خواهد کرد و به تدریج ارتفاع میگیرد.
وی ادامه داد: وقتی ارتفاع ماه به اندازه کافی از افق افزایش یابد میتوان خوشه پروین را در سمت چپ آن مشاهده کرد اما اگر چند ساعت بعد، قبل از طلوع خورشید به سراغ این دو جرم برویم، هم ارتفاع آنها به اندازه قابل توجهی افزایش یافته و هم ماه به این خوشه ستارهای نزدیکتر خواهد بود.
شهشهان گفت: یک ساعت و نیم پیش از طلوع خورشید، ماه نزدیک به بالای سر قرار دارد و بیش از 70 درجه از افق جنوب شرقی ارتفاع خواهد داشت. در این زمان مرکز خوشه ستارهای پروین یک درجه با ماه جدایی زاویهای خواهد داشت و در بالای آن دیده میشود.
وی افزود: تا پیش از اینکه آسمان شروع به روشن شدن بکند و این خوشه از دید ما محو شود باید به دیدن آن برویم. با یاد گرفتن مکان این خوشه ستارهای نسبت به سایر ستارهها، میتوانیم در شبهای دیگر بدون مزاحمت نور ماه به رصد آن بپردازیم و بیشتر از زیبایی آن لذت ببریم.
به گزارش فارس، خوشه پروین یکی از مشهورترین خوشههای ستارهای آسمان است که حتی با چشم غیرمسلح نیز میتوان آن را مشاهده کرد. این خوشه ستارهای که مجموعهای از صدها ستاره است در فاصلهای بیش از 400 سال نوری از ما قرار دارد. در آسمانی تاریک و از دید چشمانی معمولی، نزدیک به هفت ستاره را میتوان در این مجموعه به راحتی بدون کمک ابزارهای رصدی تفکیک کرد. در ابتدا این مجموعه مانند تودهای محو ممکن است به نظر برسد اما با دقت بیشتر در آن میتوان ستارههای آن را تفکیک کرد. اگر با دوربینهای دوچشمی قدرتمند به دیدن آن برویم منظرهای بسیار زیباتر را شاهد خواهیم بود و میتوان دهها ستاره را در آن دید. حتی از درون شهرها نیز میتوان این خوشه ستارهای زیبا را پیدا کرد ولی برای دیدن بیشترین ستاره در آن به آسمانی تاریک به دور از نور شهرها و نور ماه نیاز است.