ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 89/5/30:: 2:39 عصر
جورزالم پست با ابراز نگرانی از ترس اسراییلی ها به نقل از یک دیپلمات روس در تلاویو نوشت: هرچند در این زمینه، یک کارشناس فنی نیستم؛ اما اگر برنامه هسته ای ایران تحت نظارت بین المللی نبود، می توانست نه تنها برای اسراییل بلکه برای جهان یک تهدید به شمار رود؛ بنابراین، نمی تواند برای هیچ کشور تهدیدکننده باشد/ یورونیوز نوشت: مسکو با تأمین سوخت نخستین نیروگاه اتمی ایران تلاش می کند با میانجیگری میان تهران و غرب، نفوذ خود در جهان را افزایش دهد.
سرویس بین الملل ـ در آستانه آغاز انتقال سوخت به قلب رآکتور اتمی بوشهر، خبرگزاری ها و روزنامه ها در سرتاسر جهان، این خبر را در صدر اخبار مهم خود قرار دادند.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «شینهوا» با اشاره به سخنان علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، مبنی بر این که ایران با تولید سوخت برای نیروگاه هسته ای بوشهر و نیروگاهی که در آینده ای نزدیک ساخته می شود، به فعالیت های غنی سازی خود ادامه می دهد، گزارش داد: «این در حالی است که «رابرت گیبس»، سخنگوی کاخ سفید، پیشتر گفته بود، قرار است روسیه سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را فراهم سازد؛ بنابراین، ایران نیازی به ادامه برنامه غنی سازی خود ندارد.»
شینهوا در ادامه نوشته است، صالحی با استناد بر سخنان اخیر رهبر ایران که گفته است چرخه سوخت حق طبیعی ایران است، اظهارات گیبس را بر پایه منطقی نادرست دانست.
شبکه «یورو نیوز» نیز در خبری عنوان کرد: مسکو با تأمین سوخت نخستین نیروگاه هسته ای ایران، تلاش می کند با میانجیگری میان تهران و غرب، نفوذ خود در جهان را افزایش دهد.
بر پایه این گزارش، «جورزالم پست»، با ابراز نگرانی از ترس اسراییلی ها از این که ایران ممکن است پس از خروج بازرسان بین المللی، از میله های سوختی برای اهداف نظامی بهره گیری کند، به نقل از یک مقام دیپلماتیک در سفارت روسیه در تل آویو عنوان کرد: «هرچند در این زمینه، یک کارشناس فنی نیستم و نمی توانم درباره احتمال وقوع چنین رویدادی اظهار نظر کنم، اما اگر برنامه هسته ای ایران تحت نظارت بین المللی نبود، می توانست نه تنها برای اسراییل، بلکه برای جهان، یک تهدید به شمار رود؛ بنابراین، نمی تواند برای هیچ کشور تهدیدکننده باشد.»
شبکه خبری «فاکس نیوز» نیز با بیان این مطلب که جهان نظاره گر پیوستن ایران به جامعه هسته ای است، اعلام کرد: روز شنبه، ایران با حمایت روسیه، نخستین نیروگاه هسته ای خود را راه اندازی خواهد کرد.
این شبکه در ادامه، با ارایه اطلاعاتی پیرامون نیروگاه بوشهر افزود: «سوخت مورد نیاز رآکتورهای برق، مشابه سوخت کاربردی در ساخت بمب های هسته ای نیست. اورانیوم برای استفاده در رآکتورهای برق، باید 5/3 درصد غنی سازی شوند، حال آنکه درصد غنای اورانیوم برای ساخت کلاهک هسته ای 90 درصد است.»
خبرگزاری «فرانسه» نیز در پایگاه خبری خود با پوشش این خبر که ایران با تأمین سوخت نیروگاه هسته ای بوشهر بر ادامه برنامه غنی سازی اورانیوم خود پافشاری می ورزد، عنوان کرد: نخستین نیروگاه هسته ای ایران در شهر بوشهر، روز شنبه راه اندازی و از ماه اکتبر یا نوامبر در آن برق تولید خواهد شد.
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز در آستانه راه اندازی نیروگاه بوشهر در گزارشی به تلاش دولت اوباما برای متقاعد ساختن اسراییل درباره این مسأله اشاره کرد که ایران برای ساخت سلاح هسته ای، بیش از یک سال زمان نیاز خواهد داشت.
این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: مقامات دولتی، چشم انداز خوبی برای حمله پیشگیرانه اسراییل علیه تأسیسات هسته ای ایران در سال آینده پیش بینی نمی کنند.
و سرانجام اینکه خبرگزاری روسی «ریانووستی» نیز در مقاله ای می نویسد: در شرایطی که برخی تمایل دارند بر این مسأله پافشاری کنند که برای از میان بردن تهدید هسته ای تهران تنها راهکار ممکن، بمباران رآکتور هسته ای بوشهر است، بسیاری از دانشمندان هسته ای بر این باورند که حتی پس از آن که روسیه سوخت رسانی به نیروگاه بوشهر را آغاز کند، جامعه بین الملل، دست کم دو هفته زمان خواهد داشت تا به ارزیابی وضعیت موجود بپردازد، چراکه این نیروگاه فورا رادیواکتیوی نخواهد شد
کلمات کلیدی :