این که غذای سحری حتما پختنی باشد یا حاضری، چندان مهم نیست. چیزی که اهمیت دارد این است که غذای تهیه شده کمنمک، کمشیرین و از گروه غلات انتخاب شدهباشد.
جام جم آنلاین: تشنگی در طول روزهداری آن هم در روزهای گرم سال بیشتر ما را اذیت میکند اما چگونه میتوانیم تشنگی را مهار کنیم؟ به طور کلی بدن انسان در شرایط محرومیت از آب، حداکثر تلاش خود را میکند تا آب باقیمانده در بدن را حفظ کند.
در نتیجه اگر دمای بدن فرد طبیعی بوده و فعالیت شدید هم نداشته باشد، تا بیش از 3 روز با شرایط کمآبی کنار میآید، اما موضوع مهم آن است که چگونه و چه نوع موادی را در وعده افطار یا سحر مصرف کنیم تا کمتر احساس تشنگی کنیم.
از جمله موادی که برای کنترل تشنگی باید از آن پرهیز کرد مصرف قند و نمک است. این مواد میتوانند از همان ساعات اولیه روز در بدن کمآبی ایجاد کنند. غذاهای کنسروی، انواع ساندویچها، بادمجان، فلفل، کله پاچه، سیراب شیردان، تنقلات شور و بسیار شیرین و همچنین برخی از انواع سبزی خوردن در وعده سحر در طول روز میتواند ما را تشنهتر کند.
از سوی دیگر برخی از غذاهای پروتئینی مانند گوشت، حبوبات یا سویا به دلیل آن که برای متابولیسم و دفع نیاز به آب زیادی دارند، بیشتر باید در وعده افطار و قبل از سحر مصرف شوند.
در مورد ادویهجات و غذاهای تند و محرک نیز باید گفت این نوع غذاها به دلیل آن که عرقزا بوده و خون را به سطح بدن هدایت کرده و باعث تعریق و دفع آب بیشتر از بدن میشوند، مصرف آنها در سحر توصیه نمیشود.
معمولا غذاهای آبدار مانند سوپ، آشهای ساده، انواع خورش، خوراکهای آبدار، سبزیجاتی چون کاهو، خیار، اسفناج و میوههای فصل همگی گزینههای مناسبی برای تشنه نشدن به شمار میروند.
این که غذای سحری حتما پختنی باشد یا حاضری، چندان مهم نیست. چیزی که اهمیت دارد این است که غذای تهیه شده کمنمک، کمشیرین و از گروه غلات انتخاب شدهباشد.
غلات نهتنها برای هضم و دفع نیاز چندانی به آب ندارند بلکه میتوانند مقدار زیادی آب را به خود جذب کرده و در ساعات روزهداری کمک شایانی به فرد روزهدار کنند.
همچنین بهترین نوشیدنی در سحر آب، چای کمرنگ، آبمیوه طبیعی، آب هندوانه و شربتهایی چون شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت آبلیمو در صورت شیرینی کم آنها است. دانههای تخم شربتی و خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار گیرند، میتوانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه این دانهها آب زیادی را در خود نگهداشته و وقتی بدن با کمآبی مواجه میشود، از ذخیره آب آنها برای تامین آب بدن استفاده میشود. از طرفی، نوشیدن آب زیاد در وعده سحر نه تنها به رفع تشنگی کمک نمیکند بلکه میتواند موجب رقیق شدن شیره معده و اختلال در هضم غذا شود.
سحری را حذف نکنید
متاسفانه بسیاری از افراد وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف میکنند، اما باید بدانند که ضعف بدنی، سردرد، بوی بد دهان، افت قند خون، کاهش فشار خون و عصبانیت در طول روز از عواقب نخوردن سحری است.
افت فشار خون میتواند خستگی، کم شدن انرژی، سرگیجه و ظاهر رنگ پریده را ایجاد کند. در اثر کاهش قند خون نیز تعریق زیاد، احساس لرز، تپش قلب، کاهش تمرکز و سردرد عارض میشود. بنابراین حتیالمقدور وعده سحر را خصوصا در این فصل که ساعات روزهداری طولانی است فراموش نکنید واگر هم برای خوردن سحری چندان اشتهایی ندارید این وعده را با میوه و سالاد کاهو شروع کنید تا اشتهایتان باز شود.