مقامات رژیم اسرائیل ترجیح می دهند درباره سخنان بولتون اظهارنظری نکنند. «میخایل اورن»، سفیر اسرائیل در آمریکا اعلام کرد که کشورش امیدوارست، تحریم های سازمان ملل متحد و تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا بتوانند رفتار تهران را تغییر دهد. وی گفت: تاکنون این موضع دولت اسرائیل بوده، همان گونه که موضع دولت باراک اوباما نیز همین گونه است؛ اما همه گزینه ها به قدرت خود محفوظ مانده اند.
«مارت تونر»، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر ثابت می کند که وجود این نیروگاه با طرح های توسعه پیشنهاد شده از سوی گروه «1+5» میانجیگران بین المللی حل مسأله هسته ای ایران ـ پنج عضو دایم شورای امنیت به علاوه آلمان ـ به طور کامل مطابقت دارد.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری روسی «ریانووستی» در یادداشتی با محوریت اینکه ایران در برابر تهدیدهای صورت گرفته چه واکنشی خواهد داشت، با بیان مطالب بالا نوشت: همان گونه که هفته گذشته مقامات روسیه اعلام کردند، روز دوازدهم اوت (سی ام مرداد) در مراسمی رسمی، نیروگاه اتمی بوشهر با بارگذاری سوخت هسته ای در رآکتور، راه اندازی فیزیکی خواهد شد، تغییر لحن به وجود آمده نسبت به نیروگاه اتمی بوشهر را می توان چنین توضیح داد که در واشنگتن به این باور رسیده اند، حال که نیروگاه با سوخت روسیه کار می کند ـ در این زمینه توافق شده است ـ ایران دیگر نیازی به موسسات غنی سازی اورانیوم ندارد.
تونر در یک کنفرانس خبری گفت: بوشهر، پروژه هسته ای غیر نظامی است و اجرای آن ثابت می کند که لازم نیست در ایران کارخانه های غنی سازی ساخته شود و این نیروگاه اتمی همچنین با آن مدل ـ توسعه انرژی هسته ای ـ که گروه «1+5» به ایران عرضه می کند، مطابقت دارد.
از سوی دیگر، «شاهین»های آمریکایی بر این باورند که راه اندازی نیروگاه بوشهر، فرصت دیگری برای ایران جهت دستیابی به بمب اتمی است و مستقیم در سخنان خود اشاره می کنند که بد نیست اگر اسرائیل این نیروگاه را در آینده نزدیک بمباران کند.
این خبرگزاری روس می افزاید: جان بولتون، معاون اسبق وزیر امور خارجه و نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه شنبه در مصاحبه ای با «Fox News» اعلام کرد که راه اندازی نیروگاه، به معنای آن است که اسرائیل عملا فرصت جلوگیری از برنامه هسته ای ایران را نخواهد داشت. به همین خاطر، اگر این کشور (اسرائیل) نیازی در آن می بیند، باید هر چه سریعتر، در چند روز آینده، نیروگاهی را که روس ها در ایران می سازند، بمباران کند.
این مقام آمریکایی ضمن این که اتمام احداث نیروگاه بوشهر را «پیروزی بزرگ ایران» نامید، تأکید کرد که نیروگاه بوشهر به تهران راه دوم برای تولید سلاح اتمی در کنار غنی سازی تکمیلی اورانیوم خواهد داد.
وی در ادامه تأکید کرد: اسرائیل تا هنگامی که سوخت هسته ای در رآکتور بارگذاری نشده، می تواند آن را بمباران کند؛ در غیر این صورت به محض این که این سوخت به راکتور منتقل شود، خطر آلودگی محیط زیست توسط تشعشعات رادیواکتیو پدید خواهد آمد.
به گفته بولتون، اسرائیل تنها چند روز فرصت دارد که نیروگاه را بمباران کند. دیپلمات آمریکا در اینکه دولت «بنیامین نتانیاهو» چه نقشه ای را بررسی می کند، تردیدی ندارد.
وی سکوت تل آویو را چنین توجیه می کند: «اگر قرار است کاری کنند، مطمئنا آن را به زبان نخواهند آورد».
پیش از این، اسرائیل راکتور عراق را در سال 1981 و راکتور سوریه را در سال 2007 بمباران کرده بود.
ریانووستی ادامه می دهد، مقامات اسرائیل ترجیح می دهند درباره سخنان بولتون اظهارنظری نکنند.
«میخایل اورن»، سفیر اسرائیل در آمریکا اعلام کرد که کشورش امیدوارست، تحریم های سازمان ملل متحد و تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا بتوانند رفتار تهران را تغییر دهند.
وی گفت: تاکنون این موضع دولت اسرائیل بوده، همان گونه که موضع دولت باراک اوباما نیز همین گونه است؛ اما همه گزینه ها به قدرت خود محفوظ مانده اند.
وی از تفسیر سخنان بولتون و تونر خودداری کرد؛ اما از این سو، مقامات ایرانی تهدید اخیر را جدی گرفته و در پاسخ مانند همیشه، موجودیت اسرائیل را تهدید کردند؛ برای نمونه، احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران اعلام کرد: اگر ما نیروگاه را از دست بدهیم، موجودیت رژیم صهیونیستی به خطر خواهد افتاد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با اشاره به جنگ رسانه ای غربی ها، مبنی بر «حمله احتمالی رژیم صهیونیستی» به نیروگاه بوشهر، تأکید کرد: هر گونه تعرض به این نیروگاه اتمی، واکنش جدی به دنبال خواهد داشت.