به گزارش رجانیوز، دکتر محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان در دیدار تجار، صنعت گران، بازرگانان و ایرانیان مقیم چین ارتباطات اقتصادی را پایه اصلی ارتباط بین ملتها دانست و اظهار داشت: توسعه ارتباطات اقتصادی بین ایران و چین نه تنها به نفع دو ملت بلکه به نفع کل آسیا و منطقه است.
رئیسجمهور با بیان اینکه روابط اقتصادی پایه و بستر سایر ارتباطات به شمار میرود، گفت: ظرفیتهای اقتصادی بین دو کشور و دو ملت ایران و چین بسیار گسترده است و تاکنون اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است اما در مقابسه با توانمندیهای موجود هنوز در ابتدای راه قرار داریم.
وی افزود: علی رغم رشد سریع روابط اقتصادی هنوز اطلاعات جامع، کافی و روشنی از ظرفیتها و توانمندیهای دو کشور معرفی نشده است. یکی از مهمترین اقداماتی که باید مسئولین مربوطه انجام دهند شناساندن فرصتها و ظرفیتهای دو ملت است که این مسئولیتی مشترک است.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: عرصه فرهنگی از دیگر اقدامات مشترک بین ایران و چین است که به لحاظ اهمیت بالاتر از بخش اقتصادی قرار دارد. باور ما این است که آنچه به انسان هویت میدهد، شخصیت انسان را از سایر موجودات متمایز میکند و روابط بین انسانها و ملتها را سازمان میدهد، فرهنگ است. انسان بدون فرهنگ، نه تنها مانند سایر موجودات بلکه از جهانی پایینتر از موجودات است.
وی افزود: بین انسان بافرهنگ و متعالی و انسان بی فرهنگ فاصله بسیاری وجود دارد اینکه یک انسان با فشار دادن دگمهای بمب اتم را شلیک کند که در یک لحظه بیش از 250 هزار نفر را قطعه قطعه میکند و میلیونها نفر را در نسلهای بعد ناقص میکند بی تردید این انسان از گرگ بدتر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عدهای در جهان تصمیم میگیرند برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات اقتصادی و غارت منابع نفت خاورمیانه به این منطقه لشگر کشی کنند که در این راستا سناریویی به نام برجهای دوقلو اتفاق میافتد. سپس با شعار مبارزه با تروریسم و هدیه کردن آزادی و دموکراسی صدها هزار نیروی نظامی به خاورمیانه هجوم میآورند. این در حالی است که هیچگاه معلوم نشد عامل اصلی حمله به برجهای دوقلو چه کسی بود و سیستمهای پیچیده اطلاعاتی آمریکا هم هیچ گزارشی از چگونگی این عملیات ارائه ندادند تنها ادعا شد که 3 هزار نفر کشته شدند اما هیچگاه نام آنان را نیز اعلام نکردند. به بهانه این اقدام برخی گزارشها حاکی از کشته و مجروح شدن یک میلیون و 350 هزار نفر در عراق و بیش از 110 هزار در افغانستان است.
احمدینژاد تصریح کرد: بدون تردید دوری از فرهنگ انسانی باعث میشود که یک شخص به چنین درجهای از پستی، شقاوت و انسان کشی نزول پیدا کند تا انسانهای بیگناه را در افغانستان وعراق به خاک و خون بکشد.
وی با بیان اینکه علم و قدرت در دست انسان بیفرهنگ مانند سلاح کشنده علیه بشریت عمل میکند، خاطر نشان کرد: امروز انسان و جامعه بشری بیش از هر زمان دیگری به فرهنگ انسانی، اخلاق و عدالت نیاز دارد و امروز بیش از گذشته نیازمند انسانهای تربیت شده هستیم تا به خاطر منافع خود، انسانها را به خاک و خون نکشند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه دو ملت ایران و چین منادی فرهنگ و اخلاق انسانی بودهاند، اظهار داشت: جاده ابریشم قبل از اینکه جاده اقتصادی باشد جادهای فرهنگی است که ویژگیها و ارزشهای انسانی را در شرق، غرب و مرکز آسیا منتشر کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ایران و چین از مراکز اصلی تمدن بشری هستند و جهان امروز نیازمند فرهنگ و مدنیت میباشد، اظهار داشت: دو کشور و دو ملت در شرایط کنونی، ماموریتها و مسئولیتهای مشترکی دارند که نیازمند اقدامات فرهنگی است. اگر همه ثروتهای زمین هم شکوفا شوند اگر فرهنگ انسانی حاکم نباشد جهان به آرامش و امنیت نخواهد رسید.
احمدینژاد با تاکید براینکه اندیشه مادی است که غرب همه موجودیت انسان را قربانی منافع مادی کرده است، تصریح کرد: جنگها فقط حاصل بخشی از اندیشه مادی است. امروز اکثریت ملتها در سراسر دنیا به کارگران شبانه روزی نظام سرمایهداری تبدیل شدهاند. بالاتر از جنایاتی که در فلسطین، عراق و افغانستان مرتکب میشوند اندیشه مادی موجب تخریب علیه شخصیت و جایگاه برجسته انسان میشود.
رئیسجمهور افزود: براساس اندیشه مادی، مناسبات جهانی را به گونهای تنظیم کردند تا همه ملتها تحقیر شوند. آنان قدرت و عظمت خود را در ذلت و تحقیر دیگران جستجو میکنند و به خود این حق را میدهند که در همه مسائل جهانی دخالت کنند. آنان در حالی نسبت به چین ادعای حقوق بشر دارند که قبل از اینکه به زور اسلحه و کشتن بومیها هویت پیدا کنند، کشور چین از سابقه تمدنی هزار ساله برخوردار بوده است.
احمدینژاد افزود: مدعیان حقوق بشر سنگینترین جنایت را علیه بشریت در قرن گذشته مرتکب شدند و امروز هم اگر معادلات سیاسی مقداری تغییر یابد همان خوی جنایتکارانه خود را نشان خواهند داد که نمونه بارز آن را در بالکان شاهد بودیم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: اگر به دنبال اقتصاد، صنعت، علم و تکنولوژی هستیم همه آنها باید در خدمت ارزشهای الهی، اخلاقی و برادری قرار بگیرد. امروز آنچه جامعه بشری را رنج میدهند نبود فرهنگ انسانی است که دو ملت ایران و چین میتوانند به این نیاز بشری به خوبی پاسخ دهند. سابقه عمیق و توانمندیهای فرهنگی میتواند در جهت همکاری سازنده نه تنها موجب تعالی و کمال دو ملت شود بلکه میتواند به عنوان هدیهای در اختیار جامعه بشری قرار گیرد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت آمریکا از 30 سال گذشته تاکنون به بهانههای گوناگون علیه ملت ایران رفتار کرده است، اظهار داشت: آنان 8 سال سنگینترین جنگ را علیه ملت ایران تحمیل کردند و امروز نیز به بهانه موضوع هستهای به دنبال فشار علیه ملت ایران هستند بدون شک اگر موضوع هستهای هم وجود نداشت، پیشرفتهای علمی و فناوریهای گوناگون را بهانهای برای اقدامات خود قرار میدادند.
رئیسجمهور با مطرح کردن این سوال که چرا آنان نمیخواهند ملت ایران پیشرفت کند و همواره علیه ایران موضع میگیرند، اظهار داشت: آنان براساس تجربه تاریخی دریافتهاند که هرگاه ملت ایران فرصتی پیدا کند به لحاظ فرهنگی و اندیشه انسانی جهان را تسخیر خواهند کرد یعنی با فرهنگ و اندیشه انسانی همه معادلات جهانی را به نفع انسانیت تغییر داده و بساط ظلم و بی عدالتی را از جهان ریشه کن میکند.
احمدینژاد با اشاره به موضوع قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ملت ایران خاطر نشان کرد: اینکه رئیسجمهور آمریکا با التماس، فشار و تحمیل بتواند رایی را علیه ملت ایران بگیرد از هیچ ارزش و اعتبار حقوقی برخوردار نیست و پایه و اساس این قطعنامه بر ظلم، بی عدالتی و خودخواهی استوار است. امپراطوریهای ظلم و استکبار با اقدامات خود تلاش میکنند ملت ایران شکوفا نشود چرا که میدانند ملت ایران از تمام فرصتها برای رسیدن به پیشرفت و قلههای عزت و کمال به بهترین نحو ممکن استفاده میکنند. از این رو به دنبال مانع تراشی هستند اما به فضل الهی اقدامات آنان همچون گذشته نتیجه نخواهد داد.
رجانیوز