به گزارش ایرنا،روزنامه المستقبل چاپ لبنان به نقل ازمنابع داخلی این کشور نوشت : "سعد حریری" نخست وزیرلبنان درجلسه هیات دولت اعلام کرده بود، روشی که شورای امنیت در افزایش تحریم ها علیه ایران اتخاذ کرده بود، غافلگیرکننده بود.
این روزنامه ادامه داد: حریری معتقد است که رأی لبنان به هر شکل ممکن تغییری در روند افزایش تحریم علیه ایران ایجاد نمی کرد و رأی ممتنع لبنان هرگز به معنای حمایت از قطعنامه نیست بلکه به معنای مخالفت با افزایش تحریم علیه ایران است.
** نظر حزب الله به دولت ابلاغ شد
این روزنامه لبنانی به نقل از "محمد فنیش" وزیر مشاور دولت در توسعه اموراداری افزود: هیچ وزیری در هیأت دولت موافق افزایش تحریم ها علیه ایران نبود و همه با ابراز نظر درهیأت دولت طبیعت ترکیب احزاب مختلف در دولت را آشکار ساختند.
السفیرهم به نقل از فنیش تأکید کرد: حزب الله نیز دیدگاه خود را مطرح و تأکید کرد "نواف سلام" سفیر لبنان در شورای امنیت باید در این شورا از بی فایده بودن افزایش تحریم ها علیه ایران و از تهدیدات سلاح هسته ای اسراییل و موضع لبنان در خصوص قطعنامه جدید علیه ایران سخن بگوید.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان نیز به نقل از منابع آگاه نوشت: تصمیم دولت در خصوص افزایش تحریم ها علیه ایران در شورای امنیت با توافق تقریبی "میشل سلیمان" رییس جمهوری و سعد حریری نخست وزیر لبنان صورت گرفت.
** نقش سفیر امریکا در لبنان
السفیر همچنین با اشاره به گفتگوی سفیر امریکا در لبنان با برخی از سران گروه 14 مارس برای فشار آوردن به آنها در جهت موافقت با افزایش تحریم علیه ایران پیش از تشکیل جلسه هیأت دولت افزود: در جلسه هیأت دولت 14 وزیر از رای ممتنع حمایت کردند و در مقابل 12 وزیر علیه قطعنامه جدید علیه ایران رأی دادند و سرانجام "الیاس المر" وزیر دفاع لبنان و "زیاد بارود" وزیر کشور با پیروی از دیدگاه میشل سلیمان، نتیجه رأی گیری با حمایت 14 وزیر از مخالفت لبنان با قطعنامه شورای امنیت و حمایت 14 وزیر دیگر از رأی ممتنع لبنان درمقابل این قطعنامه به پایان رسید.
**رای لبنان ، رای عربی بود
السفیر جزییات بیشتری را در این خصوص منتشر نکرده اما بی بی سی در لبنان در ادامه جلسه هیات دولت مدعی شد: بدین ترتیب دولت لبنان بر سر اینکه نماینده اش در شورای امنیت چه رایی به قطعنامه تحریم ایران بدهد به توافق و رأی نهایی نرسید و تصمیم بر این شد که نظر اتحادیه عرب عملی شود، یعنی رأی ممتنع. این تصمیم در مدت زمان کوتاهی پیش از آنکه شورای امنیت قطعنامه را به رای بگذارد به اطلاع نواف سلام، نماینده لبنان در سازمان ملل متحد رسانده شد.
**تلاش های بی فایده معارضه
روزنامه الدیار چاپ لبنان نیز با بررسی این موضوع نوشت: تمامی تلاش ها و تماس هایی که سه شنبه شب حتی میان بیروت و دمشق و دیدار "محمد رعد" رییس فراکسیون وفاداری به مقاومت وابسته به حزب الله با رییس جمهور و "نبیه بری" رییس مجلس لبنان برای اتخاذ موضع واحد در مخالفت با این قطعنامه شورای امنیت صورت پذیرفت، سرانجام به شکست انجامید.
این روزنامه با اشاره به ناخرسندی شدید گروه معارضه با تغییر موضع اولیه لبنان افزود: "میشل سایسون" سفیر امریکا در لبنان نقش مهمی در اتخاذ این موضع لبنان داشته است بخصوص اینکه امریکا نیز لبنان را در صورت اتخاذ موضع مخالف با این قطعنامه تهدید کرده بود.
روزنامه الحیاة نیز به نقل ازمحافل نزدیک سعد حریری نوشت: لبنان با توجه به پیشنهاد های کشورهای عربی و ترکیه و با توجه به منافع ملی موضع بی طرفی را اتخاذ کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روزگذشته برغم مخالفت ترکیه و برزیل و رأی ممتنع لبنان با 12رای موافق اعضای این شورا چهارمین قطعنامه ضد ایرانی تصویب کرد.