سرویس بینالملل ـ ترکیه به حمله رژیم اسرائیل به کشتیهای حامل کمک به غزه به شدت واکنش نشان داد، کابینه این کشور نشست اضطراری برگزار کرد، وزارت خارجه خواستار توضیح تلآویو شد، مردم به سفارت حمله کردند و اردوغان سفر خود را نیمهکاره گذاشت.
به گزارش «تابناک»، جملات بالا را «دویچه وله» آلمان در باره آخرین رویدادها مربوط به حمله نیروهای رژیم صهیونیستی به کاروان حامل اقلام کمکی به نوار غزه و کشته شدن نزدیک به بیست نفر از مسافرین این کشتی که گفته میشود بیشتر آنها تبعه ترکیه هستند منتشر کرده است.
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: این ماجرا روابط نه چندان کمتنش تلآویو ـ آنکارا را متشنجتر کرد، زیرا برخی از کشتیهای بازداشتشده با پرچم ترکیه رفتوآمد میکردند.
در درگیری نیروهای صهیونیستی با کشتیهای حامل مواد غذایی به نوار غزه نزدیک به بیست نفر جان خود را از دست دادند. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور در هنگام انجام وظیفه مورد حمله قرار گرفتهاند!! بر همین اساس، نیروها کشتیها را متوقف کردهاند، زیرا این کاروان قصد نقض محدودیت رفتوآمد دریایی به نوار غزه را داشته است.
در همین حال، وزارت خارجه ترکیه از حمله رژیم صهیونیستی به این کاروان به شدت انتقاد کرده و آن را «غیرمسئولانه» خواند و خواستار «توضیح فوری» مقامهای تلآویو شد. این وزارتخانه تأکید کرد که «اسرائیل پیامدهای این رفتار را خواهد دید».
پس از پخش نخستین صحنهها از تلویزیون ترکیه، معترضان ترک به کنسولگری رژیم صهیونیستی در استانبول حمله کردند. آنان قصد ورود به ساختمان را داشتند که با واکنش پلیس متوقف شدند. البته اخبار غیر رسمی حکایت از اشغال آن توسط معترضان دارد.
به گزارش تلویزیون «NTV» ترکیه، رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، نیز سفر خود در آمریکای جنوبی را متوقف کرد تا به کشورش بازگردد. بنا بر گزارش منابع خبری، کابینه ترکیه و برخی از ژنرالهای بلندپایه ارتش این کشور به سرپرستی معاون نخستوزیر، در نشستی اضطراری در مورد راهکارهای پیشرو گفتوگو کردند.
در ادامه گزارش دویچه وله آمده است: به گزارش منابع ارتش {رژیم}اسرائیل، افراد حاضر در کشتیها با کارد و چماق به نیروهای اسرائیلی حمله کردهاند. در این درگیریها همچنین چندین نفر از دو طرف زخمی شدند. ارتش {رژیم}اسرائیل میگوید که نیروهای این کشور پس از آن آتش گشودهاند که یکی از اعتراضکنندگان سلاح یکی از نظامیان اسرائیلی را از او قاپید. بنیامین بن الیزر، وزیر بازرگانی {رژیم}اسرائیل، تأسف خود از کشته شدن افراد در مأموریت نظامیان این کشور را اعلام کرد. او در عین حال، رضایت خود را از رفتار سربازان این کشور بیان داشت.
گزارش و موضعگیری مقامات صهیونیستی همچون گذشته با دروغ و وقاحت همراه بوده است جالب اینکه نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی با زور وارد یک کشتی امدادرسانی شده اند و به اعتراف خودشان هیچ کس در این کشتی سلاح گرم نداشته، آنگاه مدعی میشوند که مسافرین کشتی حمله را آغاز کردهاند و در این کشمکش نزدیک به بیست تن از مسافران غیر مسلح کشتی کشته شده اما در مقابل تنها دو نفر از صهیونیستها زخمی شدهاند.
بر پایه این گزارش، کاروان امدادی متشکل از شش کشتی حامل مواد غذایی و پزشکی، با وجود اخطار قبلی صهیونیستها، روز یکشنبه ساحل قبرس را به مقصد باریکه غزه ترک کرد. این کشتیها که از سوی انجمن حقوق بشر ترکیه و گروههای هوادار فلسطین سازماندهی شده بودند، حامل ده هزار تن اقلام کمکی به نوار غزه بودند.
واکنش جامعه بینالمللی به جنایت اخیر صهیونیستها
حمله ناجوانمردانه صهیونیستها به کاروان امداد رسانی به غزه، اما بازتاب گسترده ای در جامعه بینالمللی به همراه داشت.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، گزارش داد که، در پایان دیدار امروز حریری نخست وزیر لبنان با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دمشق، بیانیه مشترکی در محکومیت این اقدام صادر کردند.
در این بیانیه آمده است: سوریه و لبنان، با شدیدترین عبارتها، جنایت وحشیانه ای را که اسرائیل صبح امروز در حمله وحشیانه به غیر نظامیان بی دفاع در کشتی کاروان آزادی حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم تحت محاصره غزه بود، محکوم میکنند.
سوریه و لبنان همچنین از اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و تمام جامعه بین المللی خواستند برای پایان دادن به جنایاتی که اسرائیل مرتکب میشود و نقض آشکار قوانین بینالمللی از سوی این رژیم اقدامات عملی فورا انجام دهند.
حریری و اسد درباره کشانده شدن خاورمیانه به سمت جنگی که تاثیراتش تنها محدود به کشورهای منطقه نخواهد بود، به سبب تداوم جنایات صهیونیستها هشدار دادند.
در همین حال، وزیر امور خارجه بلژیک با ابراز خشم خود از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به فعالان صلح برای رفع محاصره غزه گفت که، رژیم اسرائیل نباید به صورت غیرمتعارف حمله میکرد.
همچنین «کارل بیلدت»، وزیر امور خارجه سوئد ضمن فرا خواندن سفیر رژیم اسرائیل، حمله صهیونیستها به کاروان آزادی برای رفع محاصره غزه این حمله را غیرقابل قبول دانست.
اتحادیه اروپا نیز در واکنش به حمله وحشیانه علیه کشتیهای کاروان آزادی اعزامی به نوار غزه خواستار محاکمه مقامات رژیم اسرائیل شده است.
این گزارش میافزاید، در ادامه اعتراض اروپاییها، وزیر خارجه ایتالیا نیز اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به فعالان صلح برای رفع محاصره غزه گفت که این حمله مقامات کشورش را شگفت زده کرد.
وزیر خارجه آلمان و ایرلند هم از این حمله ابراز نگرانی کردند و مسئول روابط اسپانیا با اتحادیه اروپا ضمن ابراز خشم خود از حمله صهیونیستها به کاروان آزادی برای رفع محاصره غزه گفت: این حمله را به شدت محکوم میکنیم.
در همین حال لبنان و ترکیه در درخواست مشترکی خواستار تشکیل جلسه فوری شورای امنیت شدند.
این حمله به اندازهای وقیحانه بود که حتی نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه و از حامیان همیشگی تل آویو نیز هر چند با دیرکرد واکنش نشان داد و گفت: هیچ چیزی نمیتواند این حمله را توجیه کند.
وزیر خارجه انگلیس نیز این اقدام را آشکارا محکوم کرد؛ اما مقامات کاخ سفید بدون محکوم کردن آن تنها به ابراز تأسف در این باره بسنده کردند!
گفتنی است، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز این اقدام را به شدت محکوم کرد.
حمله موشکی مشکوک به یک پایگاه ترکیه
اما در همین بازه زمانی و ساعاتی پیش، شبکه «العربیه» در گزارشی از حمله موشکی به پایگاه دریایی ارتش ترکیه در بندر اسکندرون،خبر داد که در آن شش تن از نیروهای ترک کشته شدند.
این حمله ساعاتی پیش صورت گرفت توسط منابع دولتی ترکیه از جمله «ارشاد هولموز»، مشاور رئیس جمهور ترکیه نیز تأید شده است.
هرچند «هولمز» در گفتوگو با شبکه العربیه با تأیید این خبر در پاسخ به پرسسشی درباره این حمله موشکی و احتمال ماجراجویی توسط رژیم صهیونیستی، این احتمال را رد کرد؛ اما بیان نداشت که چه نیروی دیگری ممکن است چنین تهاجمی به پایگاه ترکیهای کرده باشد.
هماکنون و با حمله بی شرمانه صهیونیستها به کاروان امدادی به مقصد غزه، وضعیت پیچیده ای در منطقه حاکم شده است.
افکار عمومی در ترکیه به شدت جریحهدار شده و برخی علمای ترکیه حکم جهاد علیه صهیونیستها صادر کردهاند که البته با تقاضای دولت ترکیه برای برخورد دقیق تر با موضوع فعلا آرامش نسبی حاکم شده است.
به نظر نمیرسد، این رویداد از سوی صهیونیستها، تنها اقدامی اتفاقی بوده باشد و میتوان آن را تا اندازه بسیاری، برگرفته از رخدادهای اخیر در تغییرات منطقهای دانست.