6ـ در هر دو اثر، این مطلب، صریح یا غیر مستقیم القاء میشود که جریان انقلاب اسلامی ایران، آغازگر فتنهها آخر الزمانی است و باعث بیداری دیگران شده است.
چنان که گفتیم؛ در فیلم اول (مردی که فردا را دید The Man Who Saw Tomorrow محصول 1981) ؛ پس از تصاویر انقلاب اسلامی و امام راحل، از بیداری ملتهای مسلمان و پی بردن آنان به حکومت فوق العاده خود سخن میگوید
در فیلم دوم (نوسترا داموس 2012) نیز با نشان دادن تصویر رییس جمهور فعلی ایران، جمهوری اسلامی ایران را بخشی از بحران بزرگی مطرح میکند. که کل بشریت را تهدید میکند و در کنار تصویر رئیس جمهور ایران، تصویر هوگو چاوز قهرمان ضد آمریکایی ارائه میشود که به گونهای نشانگر تأثیر پذیری از ایران است.
7ـ نقطه مشترک دیگر این است که در هر دو محصول، در کنار تصویر تاریک ارائه شده از آینده، چنین گفته میشود که آینده قابل تغییر است و بایست آن را تغییر داد یعنی در مقابل آنتیکریستها و عوامل نابودی ایستاد.
در فیلم اول(1981) فیلم با وصیت نوسترآ داموس به فرزند خویش پایان میپذیردکه:
«آینده قابل تغییر است و میتوان آن را تغییر داد.» و در فیلم دوم (2012) از قول نوسترا داموس میگوید:
«انتخاب با شماست. شما تصمیم میگیرید چه چیزی میخواهید انجام دهید». و بعد ادامه میدهد: اینها پیامی است برای نجات ما.
جمع بندی و نتیجه گیری
به نظر میرسد این دو اثر، یک مسیر را طی کرده و فیلم دوم یادآور همان ادعاها و همان حرفهای فیلم اول و ناظر به آن است.
آنچه واقعیت است و نیاز به پیشگویی افرادی نظیر نوسترا داموس ندارد این است که سال 2012، پایان تاریخ جهان نیست. پایان تاریخی که نظام سرمایهداری، پرچمدار آن است، سالهاست شروع شده است. صدای شکستن ستون فقرات نظام سرمایهداری، سالهاست که به گوش فرهیختگان جهان رسیده است. نظام غرب با همة ادعاهای لیبرال دموکراسی خود، چیزی برای دفاع از خود ندارد. نه در کشورهای خود، رنگ و بویی از دموکراسی مانده است و احزاب و عمدتاً لابیهای صهیونیستی اجازهای به مردم برای تصمیم و انتخاب سرنوشت خود میدهند و نه بیرون از مرزهای خود حرمتی برای رأی و تصمیم و انتخاب دیگران قائلند. غرب با آن هیاهوها، سالهاست که شعار دموکراسی خود را با سر نیزه به افغانستان و عراق و یمن و کشورهای دیگر تحمیل میکند و مانند مغول و چنگیز و اسکندرها با خونریزی مرزها را در مینوردد.
*. سردبیر.
. فصلنامه انتظار، ش5، مقاله مهدی انکاری و انتظار ستیزی، نگارنده، و CD غرب و مهدویت، تحلیل و بررسی فیلم مردی که فردا را دید (The Man Who Saw Tomorrow) و برخی بازیهای رایانهای، نگارنده.