"دوم خرداد" اما از آن رو اهمیت ویژهای یافت که به محملی تبدیل شد تا هر ساله و به بهانههای مختلف، این روز به عنوان نماد لبیک مردم به شعارهای خاتمی و یک "نقطه عطف" تحلیل و قلمداد شود و در بزرگداشت روز تولد آن، با آب و تاب از پیروزی تاریخی اصلاح طلبان یاد شود.
انتخاب خاتمی از سوی مردم برای چهار سال دوم و گستردگی دومخردادیها که به مدد تاسیس احزاب دولتی میسر شد، این باور را نزد اصلاحطلبان تقویت کرد که "دومخرداد" مادر یک تحول بزرگ و تاریخی در کشور شده که امواج برخواسته از پی آن، با محوریت ملت سالها خروشان خواهد بود.
امروز دومخرداد است اما ...
امروز دومخرداد است اما خبری از دومخرداد نیست. همانند خرداد سال گذشته در صفحه اول مهمترین روزنامههای اصلاحطلب نشانی از آنچه سالها "حماسه" خوانده میشد، به چشم نمیخورد؛ مگر تنها یادداشتهایی بسیار کوتاه، آنهم
شرق؛ یک یادداشت درباره دولت اصلاحات و دیگر هیچ
روزنامه شرق که اصلیترین رسانه مکتوب جریان اصلاحات به شمار میآید، در شماره امروز خود تنها یک یادداشت کوتاه به قلم عضو مجمع روحانیون مبارز را به بررسی دوم خرداد اختصاص داده و اثری از این مساله بر سایر مطالب این روزنامه دیده نمیشود.
البته یادداشت مجید انصاری هم چندان ارتباطی با ماهیت دوم خرداد ندارد و صرفا به آنچه "دستاوردهای دولت اصلاحات" نامیده شده، پرداخته است؛ مسالهای که از تیتر این یادداشت نیز مشخص است: "خدمات دولت اصلاحات".
آفتاب یزد؛ خبری از دوم خرداد نیست
روزنامه آفتاب یزد که چند وقت پیش، سردبیر لندننشین خود را مجبور به استعفا دید، در صفحه اول خود هیچ اشارهای به دوم خرداد و تبعات این رویداد سیاسی نکرده است و حتی نامی از این موضوع در این صفحه به چشم نمیخورد.
البته این روزنامه، صحبتهای برخی اعضای فراکسیون اقلیت که در واکنش به نظر کارشناسان سیاسی مبنی بر مرگ جریان اصلاحات عنوان شده است را به عنوان بررسی سالگرد دوم خرداد در صفحات داخلی خود کار کرده است.
مصاحبه اعضای فراکسیون اقلیت مجلس با خبرگزاریها و سایتهای اینترنتی، موضوع اصلی این مطلب آفتاب یزد است.
مردمسالاری؛ باور کنید ما زنده هستیم
ارگان رسمی حزب مردمسالاری هم در تک یادداشتی که برای دوم خرداد نوشته، تلاش کرده تا ضعف و انفعال جریان اصلاحات که در دوم خرداد 76 متولد شد و با حوادث سال گذشته، به شدت مورد بدبینی و اعتراضات گسترده مردمی قرار گرفت را توجیه کند.
نویسنده این یادداشت با اشاره به نظر مردم و مسئولان که اقدامات افراطی سردمداران اصلاحات را زمینهساز حذف این طیف از عرصه سیاست کشور میدانند، نوشته است: "برخی تصور می کنند مسیری که از دوم خرداد 76 آغاز شد با 22 خرداد 88 پایان می یابد و این 12 سال را فاصله بین اصلا ح طلبی در چارچوب نظام و پیگیری مطالبات با روش های افراطی که لزوما در چارچوب نظام تعریف نمی شود، تلقی می کنند."
البته در ادامه این یادداشت تلاش شده تا صفبندی جدیدی میان افراطیون این طیف سیاسی و اعتدالگرایان ترسیم شود و با این دلیل، زنده بودن دوم خرداد اثبات شود.
تنها ردپای "دومخرداد" آن هم در رسانه هایی که سال ها "دوم خرداد" را "یک حماسه بزرگ" و "نقطه عطف تاریخی"
آرمان؛ تنها چند سطر
روزنامه آرمان روابط عمومی نیز ترجیح داده تا در صفحه اول، اشارهای به دوم خرداد نکند و تنها چند سطر
این روزنامه در این چند خط، دوم خرداد را یک انتقال قدرت به نسل جدید خوانده و از آن دفاع کرده است.