سرویس بینالملل ـ محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران، در واکنش به سیاست تازه آمریکا در محدودیت استفاده از سلاح اتمی، از تسلیم نشدن تهران در برابر هر گونه تهدیدی خبر داد.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «رویترز» با تحلیلی بر سخنان آقای احمدینژاد در ارومیه نوشت؛ احمدینژاد در یک نطق، با بیتجربه خواندن اوباما گفت: «سیاستمداران آمریکایی هرگاه که در مقابله با منطقه و قانون و حرف حساب کم میآورند، مانند کابوها بلافاصله دست خود را روی سلاح خود میگذارند.»
این در حالی است که اوباما بلافاصله پس از به قدرت رسیدن در سال 2009 برای برقراری رابطه با ایران تلاش کرد و از تهران خواست تا مشت گره کرده خود را باز کند.
از آن پس، تنشها میان دو کشور بر سر فعالیتهای هستهای ایران که غرب اهداف آن را برای ساخت بمب اتمی میداند، شدت یافته؛ اتهامی که تهران آن را رد میکند.
این گزارش میافزاید، به تازگی رئیسجمهوری آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا از طرح تحریمهای جدید علیه ایران دفاع کند. او خبر تغییر سیاست سلاحهای آمریکا و رد طرح جدید گسترش سلاحهای اتمی و بهرهگیری از آن علیه کشورهای غیرمسلح به سلاح هستهای را در شرایطی اعلام کرد که هفته آینده کنفرانس هستهای در واشنگتن برگزار خواهد شد.
به گفته وی، این طرح تنها در قبال کشورهای متعهد به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای قابل اجراست. از این روی، ایران و کره شمالی در برابر حملات در امان نیست و از جمله اهداف بالقوه به شمار میآیند.
رویترز در ادامه آورده است که احمدینژاد نیز در واکنش به سخنان اوباما در اظهارات خود در شهر ارومیه گفت: «دیشب اخباری منتشر شد مبنی بر این که اوباما ملتهایی را که تابع آمریکا نمیشوند و زیر بار زور آمریکا نمیروند، تهدید به استفاده از سلاح اتمی و شیمیایی کرده است که امیدواریم این سخن درست نباشد.»
همچنین ایران در تاریخ هفدهم و هجدهم ماه آوریل، کنفرانسی درباره خلع سلاح هستهای برگزار خواهد کرد که چین نیز اعلام کرده است در آن شرکت میکند.
رویترز در ادامه به نقل از احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران، آورده است: «در صورت حمله اسرائیل به ایران، آثاری از رژیم صهیونیستی بر جای نخواهد ماند.»
این در حالی است که اسرائیل در تلاش برای متوقف ساختن فعالیتهای هستهای ایران طرح حمله به این کشور را مورد بررسی قرار داده و ایران تهدید کرده است هر گونه حمله را با پرتاب موشک به اسرائیل پاسخ خواهد داد. گفتنی است، در خاورمیانه این تنها اسرائیل است که سلاح اتمی دارد.
این خبرگزاری اضافه میکند، روز سهشنبه، آیتالله سید علی خامنهای، رهبر ایران، نیز در سخنرانی خود در نشست نخبگان سپاه پاسداران انقلاب، موضوعاتی مشابه را بیان کرد.
از سوی دیگر، ایالات متحده و هم پیمانایش در پی شکست طرح تبادل سوخت، امیدوارند در هفتههای آتی طرح تحریمهای جدید علیه فعالیتهای غنی سازی هستهای ایران به تصویب رسد.
این در شرایطی است که ایران میگوید برای تولید برق و اهداف پزشکی به فن آوری هسته ای نیاز دارد و حاضر است اورانیوم با غنای پایین خود را در درون کشور و تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اورانیوم با غنای بالا مبادله کند.
منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، نیز روز چهارشنبه، در یک کنفرانس خبری، بیان داشت: «ما به طرح تبادل سوخت، نگرشی مثبت داریم اما این در صورتی است که در ایران انجام شود.»
روسیه که به همراه چین تحت فشارهای غرب برای حمایت از تحریمهای سختگیرانه سازمان ملل علیه ایران قرار دارد تا کنون از تحویل سیستمهای ضدموشکی S-300 به ایران خودداری کرده است؛ کاری که مقامات ایرانی را عصبانی کرده است.
وزیر دفاع ایران میگوید که روسیه در عدم تحقق توافقنامه فروش این سیستم موشکی، قصد و نیتی ندارد و متعهد شدهاند که آن را بموقع به ایران تحویل دهند.
به باور تحلیلگران، سامانه موشکی S-300 میتواند به ایران در برابر تهدیدهای اسرائیل و آمریکا کمک کند.