به گزارش فارس، "باراک اوباما " روز گذشته در مصاحبه با روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز " تصریح کرد که طی راهبردی جدید در صدد است تا به طرز چشمگیری، شرایطی را که تحت آن آمریکا میتواند از تسلیحات اتمی استفاده کند را محدود کند.
وی ضمن اعلام این مطلب مدعی شد که البته در این راهبرد جدید، در مقابل کشورهای منزوی همچون ایران و کره شمالی استثناهایی را قائل شده است و امنیت این کشورها را تضمین نمیکند اما افزود که راهبرد جدید وی با هدف از بین بردن ابهامات جنگ سرد درباره زمانیکه چنین سلاحهایی میتواند استفاده شود، تنظیم شده است.
مشاوران عالیرتبه اوباما در خصوص استفاده از واژه کشورهای منزوی خطاب به ایران و کره شمالی اعلام کردند، رئیسجمهوری آمریکا از این واژه استفاده کرد تا نشان دهد که این کشورها هنوز راه بازگشتی به جامعه بینالمللی دارند.
بنا بر این گزارش، اوباما راهبرد جدید خود را دیروز سهشنبه قبل از برگزاری کنفرانس مهم هستهای که قرار است هفته آینده در واشنگتن برپا شود و همچنین دو روز قبل از آنکه روسیه و آمریکا معاهدهای را به امضا درآورند تا طبق آن ذخایر کلاهکهای هستهای دور برد خود را تا یک سوم کاهش دهند، اعلام کرد.
نیویورکتایمز در ادامه گزارش خود اینگونه افزود که اوباما متعهد خواهد شد تا چنین سلاحهایی را علیه کشورهای غیرهستهای در تطابق با پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای استفاده نکند، حتی اگر این کشورها تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی پرتاب کند یا علیه آمریکا حمله فلجکننده سایبری انجام دهند.
اوباما به نیویورکتایمز گفت: من میخواهم تمام ابزاری را که لازم است تا مطئن شوم که مردم آمریکا در امنیت و ایمنی هستند را حفظ کنم. ما قصد داریم مطمئن شویم که میتوانیم در راستای تأکید کمتر بر تسلیحات هستهای حرکت کنیم. مطمئن شویم که قابلیت تسلیحات متعارف ما یک بازدارندگی موثر در تمامی شرایط به غیر از شرایط بسیار بحرانی است.
یکی از مقامات ارشد دولت اوباما ماه گذشته اعلام کرد که رئیسجمهوری آمریکا در نظر دارد تا به طرز چشمگیری به عنوان بخشی از بازبینی جامع دولت خود، زرادخانه تسلیحات هستهای آمریکا را کاهش دهد.
اوباما قرار است در 12 و 13 آوریل (23 و 24 فروردینماه) در واشنگتن میزبان رهبران سراسر جهان برای نشست امنیت هستهای باشد.
بنا بر این گزارش، قرار است در این نشست در خصوص جلوگیری از اقدامات تروریسم هستهای و گامهایی که میتوان برای تأمین امنیت مواد هستهای آسیبپذیر برداشته شود، بحثها و گفتوگوهایی انجام شود.
نیویورکتایمز افزود که "هو جیانتائو " رئیسجمهوری چین که در در این نشست شرکت خواهد کرد، تحت فشارهای جهانی خواهد بود تا از تحمیل تحریم هایی جدید علیه ایران به علت دنبال کردن برنامه هستهای حمایت کند.
"نیکلا سارکوزی " رئیسجمهوری فرانسه و "آنگلا مرکل " صدراعظم آلمان نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
آمریکا اعلام کرده است که هماکنون حدود دو هزار و 200 کلاهک هستهای دارد و این در حالی است که اعتقادها بر این است که روسیه حدود 3 هزار کلاهک هستهای در اختیار دارد.
بنا بر این گزارش، دولت آمریکا همچنین در حال وارد آوردن فشار به سنا است تا "پیمان منع آزمایش جامع " (Comprehensive Test Ban Treaty) را به تصویب رسانند که طی آن تمامی آزمایشات هستهای خواه نظامی و غیرنظامی، ممنوع میشود.