به گزاش ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، "حمید بقایی" در سفر به قم با حضرات آیات عظام"شهرستانی"،"مسعودی خمینی"،"جوادی آملی"،"نوری همدانی" و"مقتدایی" دیدار و گفتگو کرد .
در این دیدار ها که مدیر کل دفتر ریاست سازمان، مدیر کل میراث فرهنگی استان قم،مشاور رئیس سازمان در امور فرهنگی و مدیر موزه ملی قرآن نیز حضور داشتند، بقایی گزارشی از فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی را ارائه کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با تبریک ایام هفته وحدت و ولادت حضرت محمد (ص)گزارشی از فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی به ویژه در جنبههای فرهنگی و مذهبی را شرح داد.
وی در گزارشهای خود تاکید کرد: حدود 350 مسجد تاریخی و به همین میزان نیز امامزاده در کشور مورد مرمت قرار گرفته اند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه حدود20 موردحوزه علمیه مربوط به دوران صفویه و قاجاریه مرمت شده اند ،گفت: سازمان میراث فرهنگی 5 هزار امامزاده را شناسایی و صاحب شناسنامه کرده است.
بقایی با اشاره به ثبت آثار معنوی یاد آور شد: چادر در ایران قدمتی طولانی دارد و ما با ثبت چادر تلاش می کنیم که آن را به عنوان یک نماد پوشش ملی و دینی به جهانیان معرفی کنیم.
وی ادامه داد: در نظر داریم خطبه حضرت زهرا(س) را به عنوان میراث معنوی ایرانیان و جهان اسلام به ثبت معنوی برسانیم تا دسترسی جهانیان به این گنجینه گرانقدر به صورت سهل و آسان انجام شود.
این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی یادآور شد:ثبت ملی و جهانی پرونده مساجد تاریخی ایران در قالب یک پرونده از دیگر برنامه های دست اقدام سازمان میراث فرهنگی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین به ثبت معنوی "اعیاد شعبانیه " نیز اشاره کرد و افزود: پرونده خوشنویسی نیز به یونسکو ارائه شده است، بیشترین آثار خوشنویسی مربوط به آیات قرآن کریم است و این امر می تواند زمینه ساز معرفی قرآن کریم و کتیبه های مذهبی باشد.
معاون رئیس جمهور همچنین به مرمت قبرستان وادی السلام نیز اشاره کرد و گفت: سازمان میراث فرهنگی به این موضوع توجه ویژه ای دارد و متاسفانه این قبرستان در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد.
به گفته بقایی پیشنهاداتی به عراق شده است تا با توجه به دفن بیش از 5 میلیون نفر و 250 هزار فرهیخته این محل به عنوان قدیمی ترین قبرستان دنیا ثبت شود.
آیت الله شهرستانی، نماینده و مسئول دفتر آیت الله سیستانی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی و اعلام آمادگی برای همکاری با میراث فرهنگی گفت: اینگونه مراودات زمینه مناسبی برای همکاری بیشتر بین حوزه و دانشگاه را فراهم می کند. ضمن اینکه فعالیت های سازمان میراث فرهنگی در حوزه نجف و عتبات عالیات مورد استفاده قرار گیرد.
آیت الله مسعودی خمینی، تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه(س) نیز در این دیدار تاکید کرد: ما آمادگی داریم در زمینه موزه آستان مقدسه حرم حضرت معصومه(س) با سازمان میراث فرهنگی همکاری های لازم را داشته باشیم.
وی گفت:در زمینه تجهیز کارگاه آموزشی و کارگاه مرمت نسخ خطی امکانات مناسبی در اختیار سازمان قرار دارد. ضمن اینکه در این مورد مقرر شد با همکاری اداره کل موزه ها در قم کارگاهی به منظور ارائه خدمات مورد نیاز نسخ خطی تجهیز شود.
همچنین آیت الله جوادی آملی در دیدار رئیس سازمان میراث فرهنگی و هیات همراه بر استفاده بیشتر از نام اهل بیت تاکید کرد.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه تمامی پیامبران دین اسلام را پذیرفته اند ما با تبلیغ اسلام در واقع تمام ادیان را تبلیغ می کنیم.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد: اینکه گفته شده زیارت وارث زیاد خوانده شود به این دلیل است که به ما بفهمانند انبیا وارث معنوی اسلام هستند.
وی اظهار داشت: درست است که میراث مادی مانند سنگ و گل باید محفو ظ نگه داشته شود اما اصالت در فرهنگ ما ، میراث معنوی است به این دلیل که بشر امروز به دنبال گمشده ای است و نتوانسته گمشده خود را پیدا کند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه توریست ها باید با میراث معنوی نیز آشنا شوند،افزود: توریست ها با آثار مادی در سایر کشورها نیز می توانند آشنا شوند و ما باید برای گردشگران پیام فرهنگی نیز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه رسالت درون مرزی ما معرفی مفاخر کشور است،خاطر نشان کرد: رسالت برون مرزی نیز ارائه فرهنگ اسلامی است.
آیت الله مقتدایی نیز در دیدار رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: امروزه ما شاهد تحول عظیمی در سازمان میراث فرهنگی هستیم و دولت دهم،دولت اسلامی است و این دولت گرایش ویژهای به اسلام دارد.
آیت الله مقتدایی اظهار داشت: میراث فرهنگی باید به سمت تبلیغ دین مبین اسلام برود و ثبت میراث معنوی و توجه به آن تحول بزرگ و با اهمیتی است.
وی یادآورشد: توجه به میراث فرهنگی در صورت اطلاع رسانی می تواند جلب رضایت علما و حوزویان را در پی داشته با شد و حمایت روحانیون می تواند تحقق این امور را تسهیل کند.
آیت الله مقتدایی با بیان اینکه بعضا مساجد و امامزاده ها متروکه هستند، گفت: لازم است که میراث فرهنگی با همکاری اوقاف به اینگونه اماکن مذهبی توجه ویژه ای داشته باشد و ما از این اماکن می توانیم به بهترین صورت ممکن استفاده کنیم.
وی گفت: سیاست شورای مدیریت حوزه علمیه تقویت حوزه علمیه از طریق تقویت حوزه های علمیه شهرستان هاست و از طرف ما این آمادگی وجود دارد که با استفاده از توان میراث فرهنگی و حوزه علمیه در راستای تحقق اهداف اسلامی همکاری شود.
آیت الله نوری همدانی نیز در دیدار رئیس و مدیران سازمان میراث فرهنگی گفت: باید به گونه ای گردشگری را توسعه دهیم تا گردشگران، فرهنگ غنی اسلام را بشناشند و باید سعی کنیم کسانی که به ایران می آیند آثار اسلامی را نیز ببینند.
وی گفت:گردشگری امرمقدس،حساس و آموزنده ای است و باید حساسیت های این کار را درک کنیم. کار میراث فرهنگی وسیع و گسترده است و امیدوارم خداوند توفیق دهد که مسئولان میراث فرهنگی فعالیت های خود را به خوبی انجام دهند.