ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 88/12/12:: 12:12 عصر
بیست و سومین کنفرانس وحدت اسلامی/9
خبرگزاری فارس: آمریکاییها اسلامشناسی را بیش از ما در مراکز و دانشگاههای خود مورد مطالعه قرار میدهند.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، حمید مولانا مشاور رئیس جمهور، صبح امروز در بیست و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی و در نشست علمی سوم این کنفرانس گفت: وحدت اسلامی ابتدا باید در محیط داخلی و سپس محیط خارج از کشور، در 60 کشور اسلامی جهان ایجاد شده و تنها نباید به مراکز خاصی بسنده شود.
وی افزود: وحدت اسلامی، تقریب مذاهب و مسائل مربوط به آن همیشه باید با وحدت فکری همراه باشد.
مولانا خاطرنشان کرد: جریان تفکر و اندیشه در این دو محیط هرقدر باهم فاصله داشته باشند، به ضرر ملل اسلامی خواهد بود.
مشاور رئیس جمهور با بررسی نقش کرسیهای اسلامشناسی در دانشگاههای آمریکا ادامه داد: در آمریکا جریان تفکر و اندیشه درباره تمام مسائل به ویژه درباره مسائل اسلامی، پیرامون یک زاویه میچرخد که اضلاع آن شامل دانشگاه، رسانه و دولتها و کانونهای دولتی است.
وی خاطرنشان کرد: در آمریکا این مسائل خیلی قویتر از انگلیس و آلمان پیگیری میشود، اما در کشورهای اسلامی این میزان پرداختن به مسائل اسلامی خیلی کمتر است.
مولانا اظهار کرد: در امت اسلامی بین حوزههای علمیه و دانشگاهها شکافی وجود دارد که باید تمام جوامع اسلامی در حذف این شکاف تلاش کنند.
مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: آمریکا به مدت 100 سال در تفکر اسلامی و در تربیت دانشجویان خود با مشرقشناسی نظریاتش را آمیخته و آنها همیشه منافع خود را در نظر داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه حدود 50 سال در آمریکا استاد دانشگاه بوده و همچنین افزایش کرسیهای اسلامشناسی را دیده است، گفت: امروزه حدود 801 برنامه اسلامشناسی در آمریکا وجود دارد که آمریکا از این جهت به دلیل قدرت سیاسی و اقتصادی و همچنین اضافه شدن جمعیت مراکز اسلامیاش به 2 هزار و جمعیت اسلامی آن به 10 میلیون افزایش پیدا کرده است.
مولانا در ادامه با اشاره به سه سئوال در خصوص تغییرات در ساختارهای جهانی با ساختار مذهبی به ویژه در کشورهای اسلامی و همچنین میزان طراحی سیاست خارجی به ویژه عامل ملی آن در روند مذاهب اسلامی مرتبط و استراتژی و تأکیدهای دینی و مذهبی برای اهداف اسلام گفت: آمریکاییها اسلامشناسی را بیش از ما در مراکز و دانشگاههای خود مورد مطالعه قرار میدهند.
مشاور رئیس جمهور افزود: در کشور آمریکا فقه و اصول بررسی شده، اما تجزیه و تحلیل نمیشود و باید آگاهیهای بیشتری در خصوص تجزیه و تحلیل فقه و اصول به آنها داده شود.
وی تأکید کرد: برنامههای اسلامشناسی آمریکا بسیار نامتناسب بوده و باید علمای دینی و دانشگاهی ما برای ایجاد این تناسب و همچنین رفع تنوع مذهبی و فرقهگرایی تلاش کنند.
مولانا در خصوص موضوع خود نتیجهگیری کرد و گفت: حوزههای علمیه و دانشگاهها میتوانند نقش مهمی در ایجاد وحدت و تقریب ایفا کرده و به کشورهایی همچون آمریکا و کشورهای اروپایی برای ایجاد وحدت و تقریب سفر کنند.
وی افزود: تقریب مذاهب و وحدت امت اسلامی ایجاب میکند که حوزهها و دانشگاهها باهم همکاری واحد و گستردهای داشته باشند.
مولانا تصریح کرد: مشارکت در دانشگاههای ملی و بینالمللی در سطح جهانی با گفتمانها و همایشها یک امر لازم و اجتنابناپذیر است.
مشاور رئیسجمهور اظهار کرد: همکاری و نفوذ علما و حوزههای علمیه با مراکز خارجه به ویژه آمریکا باید بیشتر شده و برای این همکاریها برنامهریزی باید داشت.
وی در پایان تأکید کرد: علما و حوزههای علمیه باید برای ایجاد روشنگری در خصوص وحدت اسلامی در تمام مراکز اسلامی جهان و به خصوص آمریکا و اروپا تلاش کنند.
کلمات کلیدی :