به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رییس جمهور کشورمان روز پنجشنبه ساعت 10 صبح در صدر یک هیئت سیاسی وارد دمشق پایتخت سوریه شد تا در مذاکره با بشار اسد رییس جمهور و دیگر مقامات عالیرتبه این کشور، به بررسی اوضاع منطقه و تصمیمگیری در خصوص ادامه مقاومت بپردازند.
پس از ورود احمدینژاد، بلافاصله هیئت همراه راهی قصر ریاست جمهوری سوریه شدند چراکه بشار اسد در آنجا منتظر استقبال از احمدینژاد بود.
کاخ ریاست جمهوری که بشار اسد آن را به نام ملت سوریه کرده است، در تپهای بالای شهر دمشق واقع شده که در کنار آن یادمان شهید گمنام سوریه قرار دارد و از داخل کاخ میتوان تمام شهر دمشق را دید.
در بدو ورود احمدینژاد به کاخ به رسم دیرینه و با بهانه مهماننوازی، 21 گلوله توپ شلیک شد و روسای جمهور بلافاصله مذاکرات خصوصی خود را بدون حضور خبرنگاران آغاز کردند. خبرنگاران هم به سالن دیگری رفتند تا برای پوشش کنفرانس مطبوعاتی دو رییس جمهور پس از مذاکراتشان آماده شوند.
پیش از شروع این کنفرانس، متکی وزیر خارجه ایران و معلم، وزیر خارجه سوریه در حضور روسای جمهور دو کشور موافقتنامهای را امضا کردند تا علاوه بر خبری خوش برای دو ملت، موضوعی باشد برای تمسخر نظریه اخیر وزیر خارجه امریکا؛ هیلاری کلینتون اخیرا در اظهار نظری به مقامات سوری توصیه کرده است تا فاصله خود با ایران را حفظ کنند.
بشار اسد شروع کننده نشست خبری بود و سخنان خود را با تبریک ایام میلاد پیامبر اکرم(ص) شروع کرد. وی سپس احمدی نژاد را برادر خود خواند و از اینکه در این ایام رییس جمهور ایران به سوریه سفر کرده است ابراز خوشحالی کرد.
هرچند بخش زیادی از صحبتهای ابتدایی بشار اسد را موضوع میلاد پیامبر و خوشآمدگویی به همتای ایرانی خود تشکیل داد اما محمود احمدی نژاد بلافاصله به سراغ اصل مطلب رفت و به موضوعات سیاسی منطقه پرداخت.
به دلیل کمی وقت، تنها چند رسانه مجاز به سوال از دو رییس جمهور بودند که یکی از آنها از بشار اسد درخصوص اظهارات هیلاری کلینتون پرسید و او هم با کنایه به لغو روادید میان دو کشور اشاره کرد و آن را در راستای عمل به توصیه وزیر خارجه امریکا دانست!
اما احمدینژاد هم از این موضوع غافل نماند و با کنایه به کلینتون و با بیان اینکه میان ایران و سوریه فاصله ای وجود ندارد که بخواهد حفظ شود، به یک ضرب المثل ایرانی اشاره کرد و گفت: وقتی کسی بیش از قد و قواره خود صحبت کند، ما میگوییم "یک کلمه از مادر عروس "! نمیدانم مترجم عرب این ضربالمثل را چطور ترجمه کرد ولی بعد از 15 ثانیه همه خبرنگاران و حضار در سالن برای احمدینژاد کف زدند!
تشویق احمدینژاد به همین یک جمله محدود نبود. وقتی رییس جمهور کشورمان استعمارگران را مورد حمله قرار داد و گفت "برای نابودی کامل رژیم صهیونیستی آماده هستیم "، بار دیگران حاضران در سالن به تشویق او پرداختند.
مراسم به سرعت تمام شد و هیئت همراه راهی مسجد رییس جمهور (مسجدالرییس) در یکی از محلات دمشق شدند تا مراسم جشن میلاد پیامبر(ص) با حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شود.
هرچند به دلایلی که هیچگاه نفهمیدیم، از حضور خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران در این مراسم جلوگیری شد، ولی میشد از بیرون شنید که چه برنامهای در حال اجراست.
خبرنگاران دوساعتی بیرون مسجد و در محلههای اطراف سرگردان ماندند تا اندکی بعد از شروع بارش باران، مراسم تمام شد.
یکی از نکات جالب در سوریه وفور عکس بشار اسد، حافظ اسد و باسل برادر بشار است که چند سال قبل در نزدیکی فرودگاه دمشق تصادف کرد و کشته شد.
باسل از بشار بزرگتر و بسیار مورد علاقه خانواده اسد بود و امروز در بسیاری از تصاویر شهر میتوان عکس او را کنار پدر و برادرش که اکنون رییس جمهور سوریه است، دید.
عصر همان روز مراسم دیدار علمای ادیان مختلف با احمدینژاد در قصرالشعب برگزار شد و رییس جمهور ترجیح داد تا بیشتر زمان در اختیار حاضران باشد تا نقطه نظرات خود را بگویند.
علمای شیعه، سنی، علوی، مسیحی، دروزی و ... هرکدام در سخنان کوتاهی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند که محور اصلی آنها مانند خود سفر، وحدت و مقاومت اسلامی بود.
در پایان سخنان آنها بود که احمدینژاد سخنرانی کرد و بار دیگر بر نابودی رژیم صهیونیستی تاکید و از ادیان مختلف خواست تا وحدت میان خود را مستحکمتر کنند.
وی البته وعده داد که نابودی نظام سلطه نزدیک است و امام عصر(عج) به همراه حضرت مسیح(ع) برای برپایی عدالت و سعادتمندی بشر ظهور خواهند کرد.
سخنان احمدینژاد توسط مترجم برای جمع حاضر ترجمه میشد و همین امر باعث شد تا رییس جمهور چندین بار به مترجم تذکر دهد تا کلمات و جملات به درستی ترجمه شود و وقتی این تذکرات زیاد شد، از او خواست تا این جمله را نیز برای جمع ترجمه کند که "مترجم خسته شده است. "
بلافاصله پس از پایان این مراسم احمدینژاد راهی سالن دیگری شد که تنها عکاسان توانستند برای مدت کوتاهی در آن حاضر شوند. خالد مشعل رییس دفتر سیاسی حماس که در سوریه مستقر است، منتظر ورود رییس جمهور ایران بود.
حماس به عنوان یکی از بزرگترین گروههای جناح مقاومت مطرح است که در جنگ 22 روزه یکی از جناحهای ارتش صهیونیستی را شکسته بودند.
براحتی میشد حدس زد که محور مذاکرات احمدینژاد و مشعل را چه موضوعی تشکیل میدهد؛ تقویت مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی.
خبرنگاران بلافاصله محل کاخ را ترک کرده و برای زیارت به حرم حضرت زینب(س) منتقل شدند غافل از اینکه مهمترین بخش سفر رییس جمهور تا دقایقی دیگر در همان سالن برگزار خواهد شد.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به دمشق آمده بود تا جناح مقاومت با حضور او، احمدینژاد، بشار اسد و خالد مشعل کامل شود.
مذاکرات به سرعت انجام شد و سران مقاومت در ضیافت شام رییس جمهور سوریه شرکت کردند.
خبرنگاران از جا ماندن از حضور در این دیدار افسوس خوردند؛ چراکه دیدن دبیرکل حزب الله لبنان علاوه بر تجربه ذیقیمت کاری، یک سعادت ارزشمند است که به این راحتیها نصیب نمیشود. البته ما صبح فردای آن روز از دیدار مطلع شدیم.
همزمان با این دیدار مهم، حرم حضرت زینب(س) به دلیل زیارت رییس جمهور ایران در حال تخلیه زوار بود و این کار در نهایت ادب از سوی خادمان صورت می گرفت طوری که هیچ یک از خادمین اجازه دست زدن به زوار حرم را به خود نمیدادند و فقط با زبان از آنها خواهش میکردند تا حرم را برای انجام نظافت خالی کنند و آنقدر به این خواهش خود ادامه دادند تا حرم خالی شد.
حرم خالی از زائران شده بود و تنها خبرنگاران و خادمان در آن حضور داشتند.
اواخر شب بود که هیئت ایرانی وارد حرم شدند و مردم که از حضور احمدینژاد در دمشق خبر دار شده بودند، روبروی درب ورودی انتظار رییس جمهور ایران را میکشیدند.
با ورود احمدی نژاد مردم به ابراز احساسات پرداختند و رییس جمهور ایران نیز با تکان دادن دست به ابراز احساسات آنها پاسخ داد.
فردای آن روز ما در حرم حضرت رقیه(س) بودیم که مجددا با حضور نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی متوجه شدیم که فرد مسئولی میخواهد به آنجا بیاید. این بار نوبت همسر رییس جمهور بود که در ابتدای درب ورودی بازار نزدیک حرم از ماشین پیاده و به سمت حرم حرکت کرد.
سوریه به دلیل همسایگی با سرزمینهای اشغالی و حضور آن در خط مقدم مقاومت، همواره مورد توجه سرویسهای اطلاعاتی و جوخههای ترور اسراییلی است بنابراین با حضور همزمان سران مقاومت در این کشور فضای امنیتی حاکم بود .
یادمان باشد که در همین نزدیکی و در منطقه امنیتی کفرسوسه دمشق، فرمانده بزرگ حزب الله لبنان ( عماد مغنیه) کسی که 25 سال تحت تعقیب سرویسهای جاسوسی بود، به دست همین جوخههای ترور به شهادت رسید.
همینها باعث میشد تا بیشترین توان برای حفظ امنیت رییس جمهور ایران و هیئت همراه به کار گرفته شود.
هوای دمشق در این دور روز بارانی بود و ما پس از زیارت حرم حضرت رقیه(س) برای عزیمت به فرودگاه برای بازگشت آماده میشدیم در حالی که حسرت دیدار سید حسن نصرالله را به دلیل لطف آقایان مسئول از دست داده بودیم.
منوچهر متکی وزیر خارجه، اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهور، نیکزاد وزیر مسکن، زریبافان معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید، احمدی نژاد را همراهی میکردند. البته تعدادی دیگر هم "با خانواده محترم "، در معیت احمدینژاد به سوریه آمده بودند.
هرچند کسان دیگری نیز در این سفر بودند که ما آنها را تنها در هنگام بازگشت و در هواپیما زیارت کردیم.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8812080456