بیتردید هر نام جغرافیایی از پشتوانه تاریخی برخوردار است که کشور و ملت منتسب به آن برای اثبات و پایداری دوام و بقای هویت ملی خود در دنیای به هم ریخته و پیچیده امروز سخت بدان نیازمندند.
به گزارش «تابناک»، در این میان، در حالی که جغرافیا و تاریخ سرزمینها، کرانههای آبی، رودها و دریاهای منطقه فلات ایران و سرزمینهای کرانهای خلیج فارس و دریای پارس (که به عمان تغییر داده شده است) بسیاری از نشانههای تمدن دیرپای ایرانی را در خود جای دادهاند، برخی کشورها همواره از هیچ کوششی برای تحریف تاریخ و جغرافیای خلیج فارس و تغییر هویت آن فروگذار نکردهاند.
بنا بر این گزارش، در یکی از میزگردهای پربیننده ماهوارهای در روزهای اخیر در منطقه خلیج فارس با حضور هیلاری کلینتون، برخی از حاضران تحت تأثیر القائات تفرقه افکنانه، به زعم خود با زیرکی در هر یک از پرسشهای خود از نام جعلی برای خلیج فارس استفاده کردند که بر این پایه، وزیر خارجه آمریکا نیز در پاسخهای خود از همین واژه مجعول بهره برد. این در حالی است که مقامهای همه دولتهای آمریکا، پیش از این، بدون توجه به اختلافات سیاسی با ایران از واژه کامل خلیج فارس در مکالمات، سخنرانیها و گفتوگوهای سیاسی و دیپلماتیک خود استفاده میکردند تا این که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی اوباما این رویه تغییر کرد.
باراک اوباما بر خلاف رویه دیگر رؤسای جمهور پیشین آمریکا در سخنان خود، خطاب به مسلمانان جهان در ژوئن 2009 در قاهره از واژه بی معنا و ابتر خلیج به جای خلیج فارس استفاده کرد.
پس از این تغییر رویه و کاربرد نام مجعول برای خلیج فارس توسط مقامات رسمی آمریکا، ایرانیان مقیم آن کشور اقدام به اعتراض گسترده به این کار جاعلانه و غیراخلاقی و امضای طومار اعتراضی به اوباما کردند، با این حال با وجود انتظاری که از ایرانیان داخل کشور میرفت، پاسخ قاطع و حساسیت لازم را از سوی دولتمردان و رسانههای داخلی ندیدیم، چرا که در این زمینه، اعتراض رسمی و احضار سفیر سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران کمترین کاری است که از دست دولت جمهوری اسلامی برمیآید... .
البته باید توجه داشت که در جریان رخدادهای اخیر در ایران، حذف نام فارس و یا کاربرد واژه عرب به جای خلیج فارس در شبکههای تلویزیونی، ماهوارهای و رسانههای گروهی انگلیس و کشورهای مشترک المنافع با آن از جمله استرالیا و کانادا ـ با این تصور که ایران دیگر آن قدرت منطقهای سابق را ندارد ـ متداول شده که هیچ واکنشی را از سوی دولت ایران به همراه نداشته است.
از جمله شبکه خبری انگلیسی «بی.بی.سی» در بخش بینالمللی خود به زبان انگلیسی، همواره از نام جعلی و ابتر خلیج به تنهایی استفاده میکند و در برابر اعتراض گسترده و پیوسته سازمانهای مردم نهاد بینالمللی مدافع نام خلیج فارس، پاسخهای مبهم و غیرقابل قبولی میدهد، مبنی بر این که چون ما نمیخواهیم دل دوستان عربمان را به درد آوریم، نام فارس را از نام خلیج حذف میکنیم!
همچنین به تازگی نیز حاکم بحرین در واکنش به کاربرد نام درست خلیج فارس توسط آقای متکی در اجلاس منامه گفت، چرا ایرانیان این گونه حساسیت به نام این دریا دارند(!؟) سپس سخاوتمندانه(!) پیشنهاد داد ایرانیان برای اثبات برادری با اعراب، دست از نام خلیج فارس بشویند که این امر منافع بسیاری برای دولت ایران از سوی دولتهای عربی در پی خواهد داشت